Рівне:

Створення та просування сайтів

„Екстазі” для українців

Кримінал 03-травня, 2007, 18:439 prov 1 122
Наркотики

„Екстазі” для українців

У засобах масової інформації неодноразово порушувалися проблеми наркоманії, що останнім часом набувають зовсім нового, «синтетичного» відтінку. Європейські країни, в тому числі й Україна, „надають перевагу” важким психотропним речовинам. Незважаючи на зусилля, спрямовані на боротьбу з наркоманією, непоодинокими залишаються факти обігу таких наркотиків на Рівненщині.

Минулого тижня рівненські міліціонери вилучили 600 таблеток «Екстазі» та понад 700 грамів речовини фенамін-амфетаміну. Співробітники НДЕКЦ при УМВС України в Рівненській області провели попереднє дослідження, яке встановило, що наркотики належать до особливо небезпечних психотропних речовин. Вживають їх переважно молоді люди, які намагаються на короткий час підняти настрій, в основному на дискотеках та різних молодіжних тусовках. Однак психологічна і фізіологічна деградація наступає дуже швидко. В першу чергу страждають серце, нирки, печінка, головний мозок. Відбувається швидке звикання організму.

Зі слів начальника відділу експертизи матеріалів, речовин і виробів та медико-біологічної експертизи НДЕКЦ при УМВС в області підполковника міліції Володимира Вартузова, наркотична залежність стає причиною низки резонансних злочинів. Оскільки «синтетична» насолода коштує недешево, молоді люди скоюють крадіжки, розбої, грабежі. Тому проблема боротьби з наркоманією зачіпає не тільки питання збереження здоров’я молодих людей, а й стабілізації криміногенної ситуації на території області й України загалом.

Однією з причин засилля «синтетичних» наркотиків в Україні, вважає пан Володимир, стала сусідня Польща. Не секрет, що значна частина психотропних речовин в Україну потрапляє саме з цієї держави, оскільки наркокур’єри добре обізнані з цінами, які варіюють на нелегальному ринку наркотиків. У Польщі вони в десять разів нижчі, ніж в Україні. Провести розрахунки не складно. Якщо за кордоном кілограм амфетаміну коштує 1 000-1 200 доларів, то в нас – 10 -12 тисяч умовних одиниць.

У Польщі легалізовано придбання більшості хімічних реактивів, які входять до складу синтетичних наркотиків. Тому 20 відсотків світового амфетаміну виробляється в нелегальних лабораторіях саме цієї країни
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору