Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 02-лют, 2006, 10:389 prov 1 011
ДАІ ПЕРЕВІРЯТИМЕ У ВОДІЇВ ЩЕ ОДИН ДОКУМЕНТ
Нещодавно Міністерство внутрішніх справ України надіслало начальникам Головних управлінь МВС України у Криму, Києві, Київській області та управлінь МВС України в областях і Севастополі розпорядження про порядок перевірок страхових полісів у власників наземних транспортних засобів.
Як повідомили УНІАН у прес-службі Департаменту ДАІ МВС України, вказівкою передбачено здійснення перевірок під час операцій із перереєстрації транспортних засобів, крім випадків, пов»язаних зі зміною власника, виявлення грубих порушень правил дорожнього руху, оформлення дорожньо-транспортних пригод та проходження державного технічного огляду.
У разі відсутності страхового полісу працівники Державтоінспекції будуть роз»яснювати громадянам вимоги чинного законодавства та відповідальність за його порушення.

КУРСУВАТИМЕ ДОДАТКОВИЙ ПОТЯГ ДО МОСКВИ
“Укрзалізниця” вирішила збільшити кількість швидкісних потягів на маршруті “Київ-Москва” у лютому. Про це у вівторок журналістам повідомив гендиректор ”Укрзалізниці” Василь Гладких.
За його словами, запуск ще одного потягу є доцільним, оскільки напрямок завантажений і затребуваний.
Новий потяг належить ”Укрзалізниці”, його вироблено на Крюковському вагонобудівному заводі (Кременчук, Полтавська область).
Швидкісний потяг Київ-Москва “Столичний експрес” ходить щодня з серпня 2005 року. Рейс обслуговують два потяги, один – виробництва Крюковського вагонобудівного заводу – належить “Укрзалізниці”, другий – виробництва Тверського вагонобудівного заводу (Росія) – належить “Российским железным дорогам”.
Вартість квитка у вагоні-купе – 224 гривні, у СВ – 440 гривень.

США ВИПУСКАЄ В ОБІГ НОВУ БАНКНОТУ
Федеральна резервна система (ФРС) США випускає в обіг із 2 березня 2006 року нову банкноту номіналом 10 доларів. Про це повідомив департамент зовнішніх і громадських зв»язків Центрального банку РФ.
Розмір банкноти не змінено в порівнянні з діючим. Папір містить велику кількість хаотично розташованих захисних волокон червоного і синього кольору.
На лицьовій стороні банкноти зображений портрет Александра Гамільтона без овальної рамки, зміщений ліворуч від центру, під ним напис HAMILTON. Зліва від портрета тонкими червоними лініями виконане штрихове зображення чаші з вогнем. З лівого боку від портрета розташована печатка ФРС (чорного кольору), вище і ліворуч від якої є буква й номер, що вказують на Федеральний резервний банк, який випустив банкноту в обіг. Нижче — текст THIS NOTE IS LEGAL TENDER FOR ALL DEBTS, PUBLIC AND PRIVATE. Праворуч від портрета розташована печатка Міністерства фінансів США (зеленого кольору) на фоні тексту TEN і WE THE PEOPLE, вище якої — текст THE UNITED STATES OF AMERICA.

ВИБУХ В АМЕРИЦІ
У понеділок на заводі в Джексонвілле (Флорида, США), де виробляють літаки, вертольоти і комплектувальні для військової техніки, стався вибух. Поранено одну людину, ще 44 потрапили під опромінення. За даними рятувальників, рівень радіації не був високим.
Вибухнули посудини з газом криптоном, який використовують у виробництві систем запалювання для військової авіації США.
Газ був радіоактивним. Однак, як зазначив координатор рятувальної операції, рівень радіації низький – не сильніший, ніж від звичайного рентгена.
Однак усіх, хто потрапив під опромінення, взято під лікарський нагляд.
Завод належить компанії “Unison Industries” – підрозділу корпорації “General Electric”.

ВИЗНАЧИЛИ НАСТУПНИКА ПОМЕРЛОГО ПРЕЗИДЕНТА КОСОВА
Можливим спадкоємцем померлого недавно президента Косова Ібрагіма Ругови названо Фатміра Седждіу, котрий обіймає посаду генерального секретаря провладної партії та її парламентської фракції.
Як зазначають спостерігачі, можливий наступник є прийнятною фігурою і для членів своєї партії, і для опозиції. Він дотримується помірних поглядів у зовнішній і внутрішній політиці.
Крім того, у разі свого приходу до влади в Косові він має намір провести низку реформ – і всередині партії, і в краї загалом. Можливий наступник Ругови є професором права в університеті Приштини, має ступінь доктора історичних наук.
Перший косовський президент Ібрагім Ругова помер від раку легень 21 січня, задовго до закінчення терміну його повноважень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору