Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 31-бер, 2005, 17:109 prov 1 395
Аскар Акаєв не вважає себе диктатором
На запитання кореспондента програми “Час” російського Першого каналу, чи готовий він скласти повноваження президента достроково, Аскар Акаєв відповів: “Звичайно. Звичайно. Якщо мені будуть дані відповідні гарантії і це буде в повній відповідності з чинним законодавством Киргизстану”.

Аскар Акаєв сказав також, що не збирається видавати ніяких документів і указів. “Я, перш за все, реаліст і треба зважати на реальність”, – сказав він. Акаєв не згоден з докорами опозиції в тому, що він був диктатором: “Ці події показали, яким я був диктатором. Я вважаю, що на це питання відповідь вже дана чітка і очевидна. Якби я був диктатором, то, звичайно, я зміг хоча б захистити і Будинок уряду, і себе теж”. Аскар Акаєв відзначив, що може вести переговори тільки з легітимним керівником, який є в Киргизії – спікером парламенту Омурбеком Текебаєвим.

Стретович оприлюднить списки порушників
Про це на прес-конференції у Дніпропетровську повідомив голова Комітету Володимир Стретович. За його словами, у звіті будуть названі десятки імен тих, хто отримував гроші під час виборів на рівні сільських рад, міських голів, а також імена осіб, які займалися підкупом виборців. В. Стретович наголосив, що звіт міститиме перелік засобів боротьби з корупцією, які в період президентських перегонів не були використані. Зокрема він послався на роботу ЗМІ, що працювали за “темниками” і не подавали сигнали про корупційні діяння на виборах. Крім того, як зазначив В.Стретович, його Комітет під час звіту має намір проаналізувати помилки судової влади в Україні та ступінь прозорості у прийнятті рішень органами державної влади на всіх рівнях.

ДАІ розпочинає перевіряти у водіїв наявність полісів страхування
З 1 квітня ДАІ буде перевіряти наявність полісів ОСЦВ при реєстрації авто, проходженні техогляду і порушенні правил дорожнього руху. Відповідно до закону про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦВ) з 1 квітня Державна автоінспекція (ДАІ) буде перевіряти наявність полісів у водіїв, повідомили сьогодні в прес-службі цього відомства.

Поліси будуть перевірятися в трьох випадках: під час реєстрації автомобіля, проходження техогляду, у разі порушення правил дорожнього руху. Водій повинен буде надати співробітнику ДАІ права водія, техпаспорт і поліс ОСЦВ. У разі відсутності такого буде стягуватися штраф від 8,5 грн. до 17 грн. Закон про ОСЦВ набув чинності 1 січня 2005 року. Ліміти відповідальності за заподіяння шкоди здоров’ю і майну третіх осіб складають відповідно 51 тис грн. і 25,5 тис грн., а середня ціна полісів – 230-250 грн. Загалом в Україні зареєстровано 8,8 млн. транспортних засобів, що дозволяє страховикам прогнозувати обсяг ринку ОСЦВ в 1-2 млрд. грн. на рік. Наразі ліцензії на надання послуг з ОСЦВ має 73 страхові компанії.

Підготовлено за матеріалами УНІАН, “Українські новини”, “Інтерфакс-Україна”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору