Рівне:

Створення та просування сайтів

Ющенко закликає відмовитися від «цукрових» спекуляцій

Україна і світ 02-бер, 2006, 10:159 prov 953
Президент України Віктор Ющенко закликає відмовитися від спекуляцій на тему цукрової кризи, яка начебто існує в Україні. Як повідомляє офіційне інтернет-представництво Президента, про це він сказав в інтерв’ю журналістам у Вінниці, де перебував з одноденною робочою поїздкою. На думку Президента, враховуючи  потенціал виробництва цукру в Україні та обсяги його споживання можна зробити висновок про «досить оптимальний баланс цукру в державі». Ющенко нагадав, що  протягом останніх трьох місяців 2005 року в Україні було вироблено 1 млн. 600 тис. тонн цукру.
— Якщо говорити про дефіцит, то мова може йти про 150-200 тисяч тонн, не більше, — сказав Президент. На переконання Глави держави, з урахуванням тих експортно-імпортних відносин, що склалися сьогодні у сільському господарстві та харчовій промисловості, можна говорити, що Україна має досить збалансований цукровий ринок. Водночас Президент зазначив, що останнім часом можна говорити про некоректну поведінку деяких учасників цього ринку, особливо оптових.
На думку Глави держави, спекуляції довкола теми так званої цукрової кризи, які повторюються з року в рік, пов’язані з низкою причин, зокрема, недобросовісною конкуренцією. Президент висловив переконання, що вирішенням цих питань має активніше займатися місцева влада та Антимонопольний комітет України.
За даними Національної асоціації цукровиробників України «Укрцукор», за минулий рік цукор подорожчав на 92%, а середні ціни на цукор впродовж першої декади лютого підвищилися на 18%.
Раніше Антимонопольний комітет України оштрафував 7 оптових цукрових трейдерів на 17,2 млн. грн. за антиконкурентні узгоджені дії на ринку цукру влітку 2005 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору