Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 12-бер, 2009, 16:029 prov 1 013
Кількість бідняків у світі прирівняється до населення України
Економічна криза може залишити цьогоріч за межею бідності 46 мільйонів людей в усьому світі. Такі дані нової доповіді Світового банку.
Основні причини бідності населення — скорочення робочих місць, зниження зарплат. Крім того, експерти говорять про зниження обсягів приватних інвестицій у ринки, що розвиваються. Порівняно з 2007 роком вони впали на 17%.
“Падіння попиту на Заході є найбільшим у світовій торгівлі за останні 80 років, а це призводить до зниження обсягів торгівлі в найбідніших країнах”, — йдеться у доповіді. Експерти банку зазначають, що 94 зі 116 країн, що розвиваються, вже мають уповільнення темпів економічного зростання.
Вони також припускають, що близько сотні держав “можуть постати перед проблемою державних і приватних боргів, загальний обсяг яких цьогоріч може сягнути $268 млрд.”. Втім, це ще не найгірший варіант, адже у разі ускладнення ситуації на ринках ця цифра, за даними СБ, може зрости до $700 млрд.
Чимало експертів вважають теперішню кризу найбільш загрозливою у порівнянні з попередніми. В дечому думки фінансистів розходяться, проте майже усі впевнені у її загостренні.
Наприклад, американський мільярдер Джордж Сорос порівняв нинішню глобальну економічну кризу за серйозністю наслідків для світової спільноти з розпадом СРСР і заявив, що криза наразі не досягла “дна” і найближчим часом навряд чи досягне, — повідомляє Washington Post, Gazeta.ua.

Тимошенко готова до компромісів з Януковичем та Яценюком
Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко може домовитися зі своїми основними суперниками на президентських виборах ще до голосування або між двома турами. Про це заявив заступник глави фракції БЮТ Андрій Портнов.
“Вважаю, що нам не потрібно зараз конфліктів ні з Арсенієм Яценюком, ні з Віктором Януковичем, потрібно шукати точки дотику, точки консолідації”, — сказав він.
“Виходячи з того, що на президентське місце може претендувати тільки одна людина, комусь із кимось прийдеться домовлятися, або між першим і другим туром, або до голосування. Не треба спалювати ні з ким мости”, — заявив Портнов.
“Я допускаю, що наш рейтинг падає, можливо, падає серйозно, допускаю, що рейтинг Арсенія Яценюка зростає”, — зазначив представник БЮТ.
У той же час, за словами Портнова, з діючим Президентом Віктором Ющенком “розмова вже закінчена”.
Депутат впевнений, що у Ющенка немає шансів бути переобраним на другий термін, — передає “Інтерфакс-Україна”.

Бразилія вступила у рецесію
Загальне зростання бразильської економіки в 2009 році може зупинитися — з такою заявою виступила національна конфедерація промисловців Бразилії.
“Ймовірно, зростання буде близьким до нульового або негативним”, — сказав журналістам виконавчий директор департаменту економічної політики конфедерації Флавіу Кастелу Бранку.
За його словами, раніше організація давала більш оптимістичні прогнози на 2009 рік. Ще в грудні минулого року аналітики говорили про зростання ВВП в межах 1,8% — 2,4%.
“Водночас, бразильська економіка може зрости в 2009 році більше, ніж у середньому в світі”, — вважає економіст.
Нагадаємо, Бразилія є найбільшою країною в Латинській Америці і світовим лідером із виробництва багатьох сільськогосподарських продуктів, зокрема кави.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору