Рівне:

Створення та просування сайтів

Чайка не планує зірвати вибори

Україна і світ 09-бер, 2006, 13:029 prov 1 098
— Міська влада Рівного не намагається зірвати вибори, а навпаки, робить усе можливе, щоб забезпечити нормальне функціонування усіх виборчих дільниць міста, — заявив на прес-конференції міський голова Рівного Віктор Чайка.
Віктор Чайка назвав безпідставним звинувачення у відсутності належних умов для роботи виборчих дільниць, яке прозвучало на адресу міської влади Рівного з вуст обласних керівників.
Як повідомив Віктор Чайка, у Рівному сьогодні працює 18 виборчих дільниць, на яких кількість виборців перевищує дві з половиною тисячі. На 3 виборчих дільницях, за словами Віктора Чайки, кількість виборців перевищує встановлену норму лише на декілька десятків осіб, на 13 дільницях — не більше 3 тисяч виборців. І тільки на трьох виборчих дільницях, розташованих у палаці культури «Хімік», а також у загальноосвітніх школах №25 і №28 зареєстровано більше трьох тисяч виборців.
— Для вирішення проблем, які можуть виникнути під час голосування, на виборчій дільниці в палаці культури «Хімік» буде встановлено вдвічі більшу кількість виборчих кабін, а в загальноосвітніх школах №25 №28 кількість кабін буде збільшено втричі. Віктор Чайка запевнив, що на всіх цих дільницях під час виборів буде присутній представник міськвиконкому.
За словами Віктора Чайки, нинішні вибори в Рівному підготовлені набагато краще, ніж парламентські вибори 2002 року.
— Якщо на виборах 2002 року в Рівному було створено 97 виборчих дільниць, то на виборах 2004 року — вже 110, а в 2006 році додатково було створено ще 3 дільниці. Незважаючи на певні санітарні обмеження, виборчі дільниці розміщені у 32 із 34 приміщень загальноосвітніх навчальних закладів та 19 дошкільних навчальних установ. Усі виборчі дільниці забезпечені телефонним зв»язком, — повідомив Віктор Чайка.
Щодо закидів з приводу недокомплектації виборчих комісій , то, як зауважив Віктор Чайка, згідно зі ст. 28 Закону «Про вибори» міська влада жодним чином не впливає на подання кандидатур та формування дільничних комісій. Навпаки, існують обмеження, передбачені цим законом.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору