Рівне:

Створення та просування сайтів

Було для людей – стало для тварин

Кримінал 09-бер, 2006, 13:069 prov 991
Підприємець з міста Києва вирішив підзаробити на м»ясопродуктах сумнівного походження. Закупивши невідомо де велику партію м»яса, він перевіз його до складу однієї зі столичних фірм. Але негадано для нього сюди завітали працівники київського УБОЗу. Як виявилося пізніше – не даремно.
При огляді товару у міліціонерів викликало підозру те, що документація на продукцію була підробленою, а маркування на упаковках зроблене іноземною мовою або ж взагалі було відсутнє. Власника незаконної продукції наразі ще не встановили, звідки вона походить – теж. Очевидно, сировина була завезена з-за кордону. Зокрема, яловича печінка, судячи з етикеток, – американська. Оскільки умови виробництва, транспортування та зберігання м»ясопродукції встановити достеменно не вдалося, Державна протиепізоотична комісія Київради винесла рішення про утилізацію підозрілого вантажу.
За повідомленням ЦГЗ УМВС у Рівненській області, почесна місія переробки «сурогатного» м»яса дісталася Костопільському ветсанзаводу. Зараз тут проводиться утилізація понад п»ятдесяти тонн неякісних м»ясних продуктів.
– Така продукція останнім часом надходить до нас регулярно, – говорить директор Костопільського ветсанзаводу Юрій Мусій. – Ми переробляємо її у спеціальних варочних казанах при високій температурі та під високим тиском. За рік доводиться переробляти кілька сотень тонн такої сировини.
Отож, підозрілі печінка і курячі стегенця, котрі споживати людям було б надто ризиковано, перетворяться на м»ясо-кісткове борошно – цілком безпечний корм для тварин. А за виконанням, так би мовити, вироку слідкує ветеринарна міліція.
– Перед працівниками ветеринарної міліції стоїть конкретне завдання – забезпечити охорону продукції, що підлягає утилізації, прослідкувати, щоб жоден кілограм її не потрапив у торгову мережу і не був спожитий людьми , – зазначив начальник відділу ветеринарної міліції УМВС Олександр Троцюк.
Таким чином вдається не лише відвернути небезпеку від людей, а й повернути її на користь.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору