Рівне:

Створення та просування сайтів

Поліном по голові – за доброту та притулок

Кримінал 30-бер, 2006, 10:379 prov 989
21-річний житель міста Рівного, повернувшись із місць позбавлення волі, поїхав жити до рідної бабусі в село Крилів на Кореччину, оскільки ні мати, ні, тим більше, вітчим, не виявили бажання ділити житлову площу із сином. 63-річна Надія (імена змінені, — авт.) любила внука, а коли в кінці лютого Андрійко одружувався, навіть купила молодятам у подарунок обручки.
Сусіди заглянули до оселі Надії, здивовані тим, що на вулиці голосно кричала домашня птиця. Надія лежала на підлозі. В хаті жодної ознаки бодай найменшого стороннього втручання. Придивившись, помітили на обличчі жінки жахливі побої. І проламаний череп.
Події цієї історії допоміг відтворити начальник відділу карного розшуку УМВС підполковник міліції Василь Забейда, котрий розповів про деталі оперативно-розшукових заходів, проведених спільно з працівниками Корецького райвідділу міліції. Андрій та його одноліток Іван не просто навідалися до одинокої жінки. У них був серйозний мотив – гроші. Ці гроші, зрештою, у хлопців розійшлися швидко: купили горілки, найняли таксі. Переховувалися розшукувані тимчасово в одному з сіл Рівненського району. Вони сподівалися, що громадськість не так швидко дізнається про страхіття, що трапилося на Кореччині. Однак працівники міліції вже працювали. План втечі у молодиків зірвався. Через півтори доби міліціонери затримали їх на одній із вулиць міста Рівного.
Навіть досвідчених оперативників вразила холоднокровність Андрія, коли той спокійно, із посмішкою на вустах розповідав про скоєне. Внук добре знав, що бабуся тих декілька сотень носить завжди з собою. Грошей в оселі бути не могло, адже віддавала йому практично останні копійки. Однак нападники не просто їх забрали, вони спершу познущалися над старенькою. Андрій, до речі, проявляв неабияку ініціативу: бив, наступав бабусі ногою на горло, а потім, схопивши поліно, з розмаху вдарив по голові. Одне слово, відплатив за добро, ще раз підтверджуючи життєву істину — від добра добра не шукають. Хлопці, аби виграти час, зробили спробу приховати сліди злочину: витерли кров, поперевертали заплямовані доріжки, заховали закривавлене поліно. Не допомогло. Проти затриманих порушили кримінальну справу. Триває слідство.
Олена Кузьменко,
інспектор ЦЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору