Рівне:

Створення та просування сайтів

Порушили справу за фактом підкупу виборців Черновецьким

Україна і світ 06-кві, 2006, 11:369 prov 921
Київська прокуратура порушила кримінальну справу за фактом підкупу виборців кандидатом на посаду мера столиці Леонідом Черновецьким, передає УНІАН. Крім того, народний депутат Михайло Поживанов звернувся до суду і Київського тервиборчкому із проханням визнати вибори мера недійсними.
Голова Київської міської територіальної виборчої комісії Галина Білик продемонструвала лист із прокуратури, у якому повідомляється про порушення справи. За її словами, порушення кримінальної справи не є підставою для того, щоб відкладати встановлення результатів виборів.
Тим часом, депутат Верховної Ради від фракції Народного Руху, довірена особа нинішнього мера Олександра Омельченка Михайло Поживанов просить суд і Київську міську територіальну виборчу комісію визнати вибори мера Києва недійсними.
Поживанов подав скарги до Шевченківського суду і тервиборчкому в понеділок, 3 квітня. «Блок Леоніда Черновецького здійснював систематичний підкуп виборців, роздаючи пайки, що, у свою чергу, змінило результати виборів і є грубим порушенням виборчого законодавства», — наголошується в повідомленні прес-служби Михайла Поживанова.
У суботу, 1 квітня, в ефірі «5 каналу» Леонід Черновецький прогнозував оскарження в суді результатів виборів з боку кандидата в мери і нинішнього мера Олександра Омельченка. Водночас Черновецький вважає свою перемогу закономірною, пояснюючи її своєю благодійною діяльністю протягом останніх 9 років.
Крім того, Черновецький заявив, що провів переговори з 90% заступників Омельченка і вони погодилися з ним працювати. Він також має намір поступово поновлювати кадровий склад Київської міської державної адміністрації.
Черновецький пообіцяв, що виділення землі в Києві проходитиме прозоро і жодне будівництво не почнеться без згоди жителів навколишніх будинків.
Як відомо, Леонід Черновецький лідирує на виборах з 31,83% голосів виборців за результатами підрахунку голосів на 100% дільниць.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору