Рівне:

Створення та просування сайтів

грижу оперуватимуть за новою методикою

Новини регіону 13-кві, 2006, 12:179 prov 1 090
Унікальний метод лікування грижі продемонстрував на хірургічному семінарі «Новітні технології в герніології» в Рівному президент асоціації герніологів Грузії Томаза Гвенетадзе.
Подібну методику в Україні застосовують поки що тільки тернопільські медики. За словами головного хірурга Рівненщини Юрія Семенюка, в нашій області лікарі також планують найближчим часом відмовитися від старих методик оперування грижі.
— Ще донедавна такі операції були найактуальнішою проблемою рівненських хірургів. Хворих доводилося оперувати по 7-8 разів. Нині ж, використовуючи під час операцій поліамідні синтетичні матеріали, лікарі зможуть закривати грижові дефекти без рецидивів і ускладнень, — стверджує Юрій Семенюк.
За словами головного хірурга Рівненщини, раніше хворих на грижу оперували тільки в обласному центрі, а в найближчому майбутньому нову методику позбавлення від грижових дефектів вдасться запровадити в більшості районів області. Вітчизняна поліамідна сітка, яку застосовують під час операцій, утричі дешевша, ніж імпортна, однак ефект від неї значно більший. Використання сучасних пластичних матеріалів синтетичного походження зменшує кількість летальних випадків на 10 %.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору