Рівне:

Створення та просування сайтів

Українські хірурги перелаштувалися на 3D-операції

Здоровя 01-бер, 2012, 14:199 prov 1 066
Українські хірурги почали робити операції в 3D-окулярах, отримуючи об'ємне зображення всіх органів. На операції в 3D до українських хірургів приїздять навіть з-за кордону, розповіли журналісти ТСН.
За словами медиків Інституту хірургії та транспланталогії імені Шалімова, завдяки новітнім технологіям, "3D" операції тут роблять "не рідше, ніж показують кіно у таких же кінотеатрах". Проте, за словами хірургів, до таких технологій доводилося звикати кілька тижнів.
"Повернутися з лапароскопічної хірургії, яка є двомірною, до відчуття об'єму. Двох тижнів достатньо", - розповів доктор мед. наук, хірург Олександр Литвиненко.
За словами медиків, уже проведено зо дві сотні успішних операцій.
Але і це не межа, каже директор Інституту хірургії та трансплантології імені Шалімова. "З моменту придбання цього апарату, ми зробили двісті операцій. Плануємо вийти десь на 600-700 на рік", - сказав директор Інститутту ім. Шалімова Юрій Поляченко.
Зазначимо, коштує одна така машина близько півтора мільйона гривень. Проте, за словами хірургів, на вартості самої операції це ніяк не позначається.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору