Рівне:

Створення та просування сайтів

Любов до Бога понад усе

Суспільство 13-кві, 2006, 12:239 prov 1 137
Костопільчанин Олександр Снітчук, відомий у районі як іконописець, бібліофіл, нумізмат, днями відзначив свій півстолітній ювілей.
— У світі не існує нічого випадкового. Все відбувається по промислу Божому, — такими словами зустрів мене пан Олександр. Ви прийшли саме сьогодні, в день мого 50-річчя. А це знак…
Зростаючи в інтелігентній сім’ї, майбутній митець на прикладі своїх батьків зрозумів і засвоїв справжні життєві цінності, що сформувало його як високодуховну людину.
З дитинства він любив займатися мистецтвом, музикою, багато читав. Закінчив Рівненський інститут культури. Був організатором Костопільського краєзнавчого музею, потім – науковим працівником, є автором багатьох газетних публікацій про історію рідного краю. Одночасно працював у різних установах Костополя. Керував художньою студією при Будинку школяра. Тривалий час працював учителем образотворчого мистецтва в міській ЗОШ №5. Віднедавна повністю присвятив себе творчості. Займається реставрацією ікон, картин, предметів старовини. Володар (як сам напівжартома сказав) монетного двору. Організовує персональні виставки творів, виставки дитячих малюнків.
Пан Олександр – людина віруюча. Щонеділі вранці йде на богослужіння до місцевого храму.
– Книги – основа мого життя, а Біблія – просвітлення духом, – каже художник. Найбільше в житті я люблю Бога і Бог любить мене. І це я відчуваю. На цьому місці, де живу, знайшов формулу щастя. Маю дуже мудру дружину, добрих, хороших дітей та онуків. Це фактор благополуччя. А любов для мене – категорія безмежна.
Спокійне, розмірене життя талановитого художника наповнене духовним змістом – служінням Богові. А його нетипове помешкання нагадує храм, де панує любов і злагода. Іншими словами, гармонія із Всевишнім.
— Моє завдання – славити Бога, – ніби підсумував сказане пан Олександр. І не лише словом, а й ділом. Я постійно працюю, самовдосконалююсь. Зараз готую виставку міні-картин з власними афоризмами. А ще мрію мати справжню майстерню, щоб творити і в своїх роботах мовою ліній та кольорів передавати красу і силу невидимого Божого світу.
Галина МІНЮК,
Костопіль.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору