Рівне:

Створення та просування сайтів

Опитування: 19% українців втратили свої заощадження

Україна і світ 19-бер, 2009, 15:489 prov 1 064
Згідно із соцопитуванням, 83% українців відчули на собі вплив фінансово-економічної кризи, з них 18,9% втратили свої заощадження. Про це свідчать результати опитування, проведеного Центром економічних і політичних досліджень імені Олександра Разумкова.
Респондентів запитували, чи торкнулася їх особисто фінансова та економічна криза. 83,2% опитаних відповіли ствердно. При цьому 13,2% опитаних сказали, що криза їх не торкнулася, 3,6% не змогли відповісти.
Разом з тим, респондентів попросили вказати, у яких саме проявах вони відчули вплив кризи, надавши можливість вибрати кілька варіантів відповіді.
З опитаних, які заявили, що криза їх торкнувся, 82,3% сказали, що виросли ціни та тарифи, 53,9% — що знизився рівень їхніх доходів, 52,5% — стали менш впевненими у завтрашньому дні, 47,3% — зазначили погіршення якості харчування, яке може дозволити їхня родина, 21,4% — заявили, що їм затримують виплату зарплати або пенсії.
Крім того, 18,9% опитаних втратили частину своїх заощаджень, 15,3% — стало важче виплачувати кредит, 13% — не можуть зняти гроші з депозиту, 11,3% — не можуть знайти роботу, 8,6% — не можуть взяти кредит, 8,5% — втратили роботу, 6,2% — відправили в неоплачувані відпустки, 5,2% — побоюються втратити майно, взяте в кредит, 4,7% — заявили про зменшення матеріальної допомоги, яку вони отримували від родичів, що працюють за кордоном. 1,5% респондентів вказали іншу причину, 0,3% — не змогли відповісти.
Опитування проводилося з 27 лютого по 5 березня.
У його рамках було опитано 2012 громадян, що проживають у різних регіонах, віком від 18 років. Теоретична похибка не перевищує 2,3%.
Як повідомлялося, за результатами соціологічного дослідження, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки разом з колегами в Україні та Білорусі, більш болісно кризу сприймають жителі України, менш болісно — Білорусії, що ж до Росії, то вона посередині.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору