Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 26-бер, 2009, 18:069 prov 1 245
Експорт газу із Росії впав на 44%
У січні-лютому 2009 року експорт природного газу із РФ впав на 43,6% щодо відповідного показника 2008 року і склав 17,9 млрд. кубометрів, - йдеться у моніторингу Мінекономрозвитку РФ про стан економіки за два місяці поточного року.
Зокрема повідомляється, що до далекого зарубіжжя було експортовано 13,5 млрд. кубометрів (40,8% до відповідного періоду 2008 року), а до країн СНД - 4,4 млрд. кубометрів (49,3%).
Крім того, частка експорту у загальному об’ємі видобутку газу протягом січня-лютого 2009 року зменшилася і досягла 17% (35% у 2008 році).
Також повідомляється, що у лютому 2009 року експорт газу склав 11,1 млрд. кубометрів (56,4% від рівня відповідного місяця 2008 року), зокрема: до далекого зарубіжжя - 8,7 млрд. кубометрів (54,1%), до країн СНД - 2,4 млрд. кубометрів (65,2%).
За попередніми даними, російським споживачам у січні-лютому було надано 96,7 млрд. кубометрів газу, або 91,5% від рівня минулого року, зокрема ЄЕС Росії - 31,9 млрд. кубометрів (91,7%).
Крім того, зазначають у Мінекономрозвитку РФ, зниження обсягів видобутку газу зумовлене скороченням попиту на внутрішньому та зовнішньому ринках, теплими погодними умовами (температура на 2,4 градуси є вищою за нормальну) і зривом транзиту російського газу по території України.

Японця визнали жертвою одразу двох атомних бомбардувань
93-річний Цутому Ямагуті став першим в історії японцем, якого офіційно визнали потерпілим відразу від двох атомних бомбардувань армії США.
Раніше він був у списку тільки серед жертв ядерного бомбардування Нагасакі, однак влада підрахувала, що слід внести у статус Ямагуті поправки та визнати його людиною, яка пережила обидва бомбардування.
6 серпня 1945 року, коли американський бомбардувальник B-29 скинув на Хіросіму атомну бомбу, Ямагуті у справах саме приїхав до цього міста. Одержавши сильні опіки, він повернувся до рідного Нагасакі. Однак 9 серпня американські військові розбомбили і це місто, тож японець вдруге побував безпосередньо біля місця вибуху.
“Наскільки нам відомо, поки що випадок Цутому Ямагуті є єдиним у своєму роді - він вижив після жахливих подій у Хіросімі та Нагасакі. Проте ми не виключаємо того, що таких людей може виявитися більше”, - заявив представник міської влади Нагасакі.
Жителі Японії, які змогли отримати державний сертифікат, що підтверджує статус жертв атомних бомбардувань, можуть розраховувати на щомісячну допомогу, отримання безкоштовної медичної допомоги та організацію похорону. Крім того, Ямагуті не може претендувати на збільшення грошових виплат, оскільки вже отримує стандартну допомогу як жертва атаки Нагасакі.

Єгипетським готелям заборонено звільняти персонал через кризу
У Єгипті, де туристичний потік із початку року впав на 10-12%, готелям заборонили звільняти персонал, якщо такі дії мотивуються міжнародною фінансовою кризою.
Нове розпорядження стосується готелів, розташованих у провінції Червоне море - туристичному центрі країни. Таким чином влада хоче стимулювати подальший розвиток туристичного сектору, а також зберегти робочі місця.
За словами губернатора провінції Магди аль-Кубейсі, готелі та інші туристичні об’єкти повинні зберегти як мінімум 90% від загальної чисельності персоналу. 10% співробітників таких об’єктів за необхідності можуть бути відправлені у неоплачувані відпустки.
У провінції уже створено спеціальні комісії, які перевірятимуть виконання цього рішення на місцях. Проте зробити це буде непросто, оскільки у регіоні є 237 готелів та туристичних комплексів, у яких працює понад 55 тисяч осіб.
Зазначимо, минулого року Єгипет пережив туристичний бум - країну відвідало 12,8 мільйона туристів, що стало рекордним показником. Перше місце за кількістю туристів посіла Росія (1,8 мільйона), друге - Німеччина (1,2 мільйона).
Доходи від туризму перевищили $ 11 млрд., що становить більше 11% ВВП країни. У туристичній сфері задіяно більше 12% економічно активного населення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору