Рівне:

Створення та просування сайтів

Прокуратура і КРУ перевірили нарахування паводкових коштів

Кримінал 26-бер, 2009, 18:109 prov 1 230
Прокуратура Рівненської області провела перевірку законності витрачання бюджетних коштів, які виділялися сільськогосподарським підприємствам Рівненської області як компенсація збитків, завданих паводком у липні минулого року. Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України.
Виступаючи у Верховній Раді України 17 березня цього року, народний депутат Павло Сулковський заявив, що матеріали про факти незаконного використання та розкрадання коштів, виділених на компенсацію збитків від стихійного лиха у Рівненській області, виявлені Головним контрольно-ревізійним управлінням та Рахунковою палатою, “за дорученням Генеральної прокуратури було передано у Рівненську область, і прокурор до сьогоднішнього дня не порушує кримінальної справи, пояснюючи це тим, що сільськогосподарські підприємства судяться з КРУ, а прокуратура спостерігає і не захищає державний бюджет”.
Повідомляємо, що у лютому поточного року прокуратура Рівненської області за зверненням народного депутата перевірила законність витрачання бюджетних коштів, які виділялися сільськогосподарським підприємствам Рівненської області як компенсація збитків, завданих паводком, що стався у липні минулого року. В результаті перевірки було виявлено ряд порушень та зловживань під час використання бюджетних коштів.
За результатами проведених перерахунків у постраждалих господарствах уточнений розмір збитків становить 32,6 млн. грн., що на 12,6 млн. грн. більше, ніж було виділено із бюджету. При цьому лише два господарства отримали компенсації більші від фактичних втрат: ДГ “Тучинське” (Гощанський район) додатково отримало 17,9 тис. гривень, ФГ “Гомін землі” (Дубенський район) – 55,2 тис. грн. З метою відшкодування збитків прокурори районів керівникам вказаних підприємств внесено приписи. Відповідно до висновку контрольно-ревізійної служби області, сума отриманих бюджетних коштів за 37 сільськогосподарськими підприємствами більша від фактичних витрат на вирощування втраченого врожаю на 6 747,30 тис. грн. Райдержадміністрації Володимирецького, Гощанського, Демидівського, Дубенського, Радивилівського районів звернулися до місцевих районних судів про визнання недійсними цих результатів. На даний час судами рішення поки не прийнято.
За вказаними матеріалами органи прокуратури області організували проведення перевірок у порядку ст.97 КПК України.
Прокуратура Гощанського району порушила кримінальну справу стосовно службових осіб агрофірми “Окс” за ч.1 ст. 222, ч. 1 ст. 366 КК України. Встановлено, що вказані особи подали неправдиві відомості про фактичну площу пошкоджених культур, унаслідок чого підприємство незаконно отримало компенсацію з державного бюджету. Наразі кримінальну справу направлено до суду.
Також встановлено, що голова Малатинської сільської ради як член комісії, що повинна була обстежувати пошкоджені сільськогосподарські культури в агрофірмі “Окс”, підписав фіктивний акт про обстеження. Стосовно вказаної особи складено протокол про корупцію, який судом розглянуто. Посадовця притягнуто до адміністративної відповідальності.
Окрім того, перевірки з цих питань упродовж минулого року проводилися також органами внутрішніх справ та служби безпеки області, однак, згідно з наданою ними інформацією, порушень виявлено не було.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору