Рівне:

Створення та просування сайтів

Найбезглуздіші злочини

Кримінал 27-кві, 2006, 11:069 prov 1 424
Наведені нижче історії підтверджують думку про те, що навіть злочин потрібно робити з розумом. Тому що, як свідчить практична криміналістика, людська дурість – явище міжнародного масштабу.

Жертва прогресу
Пограбування, у результаті якого злочинець втратив свій мобільний телефон зі своїм зображенням, ввійшло в історію Британії як найбезглуздіший злочин. 30-річний Девід Келлі втратив свій телефон у той час, коли разом зі своїм спільником вони втікали після скоєння розбійного нападу на агентів нерухомості. Їм вдалося роздобути 6 тисяч фунтів стерлінгів. Поліція знайшла в стільниковому апараті альбом із зображеннями злочинця і його дружини. Грабіжника засудили на шість років ув’язнення. Ще однією очевидною дурістю, яку зробив Келлі, стало те, що він скористався своїм автомобілем для пограбування.
Горе без розуму
У жовтні 2005 року 23-літній чоловік викрав з Університету розвитку в Північній Дакоті (США) сережки з діамантами, які пожертвував ювелірний магазин. Перечекавши кілька місяців, злодій вирішив нарешті оцінити добутий скарб. Для цього він вирушив до магазину, який і подарував університету такий «скромний» подарунок. Як видно, коефіцієнт інтелекту злочинця не дотягував навіть до нижньої планки, оскільки грабіжник приніс сережки в тій же коробці, у якій їх передавав власник магазину. Крім того, на упаковці знаходилася етикетка з точною вартістю прикраси – 4 500 доларів.
Руками нічого не чіпай!
Ця історія сталася в одному з міст Ульянівської області. Вночі 13 квітня 2005 року, надягнувши маски, два зловмисники ввірвалися в приміщення фірми «Вілап». Охоронець не встиг навіть опам’ятатися, як його зв’язали скотчем і поклали на підлогу. Не вагаючись, напарники взялися виносити всю оргтехніку. Але в приміщенні було темно, працювала лише нічна лампа. Тому один з грабіжників вирішив ввімкнути світло, щоб подивитися, чим ще можна поживитися. Але, як на зло, вимикача ніде не було видно. Зловмисник покрутився біля стола і раптом побачив велику кнопку, схожу на вимикач. Не довго думаючи, він натиснув на неї, але приміщення не опромінилося світлом. Зате в цей момент спрацювала сигналізація на пульті в чергового ОВО.
Буквально через три хвилини екіпаж охорони був на місці події. Грабіжники остовпіли, побачивши міліціонерів на вході. Бійці затримали злочинців і доставили їх у міський відділ міліції. Тільки потім вони довідалися, що так «лоханулись» і самі ж викликали міліцію. Коли їм сповістили про це, один із грабіжників від злості був готовий убити свого непутящого напарника.
Пограбування з автографом
Пограбування поштового відділення в місті Краматорську Донецької області цілком може ввійти в «енциклопедію» найбезглуздіших злочинів, здійснених в Україні. Прийшовши на роботу, співробітники пошти виявили, що вночі в приміщені побували злодії.
Зловмисники розбили скло й украли кілька видів товарів, які поштовики звичайно пропонують на здачу: мило, миючі засоби, чай та інший дріб’язок. Через годину міліція затримала злодіїв. Ними виявилися двоє 13-літніх школярів. Як повідомляло місцеве агентство новин, одного зі злодюжок прямо на місці злочину підвів шлунок. А замість туалетного паперу він використав не що інше, як обкладинку власного зошита. Цей доказ і знайшли на підлозі міліціонери.
Склероз – напарник кепський
Квартирна крадіжка, яку розкрили в Харкові в квітні 2004 року, також має всі шанси зайняти призове місце в рейтингу «дурнуватих» злочинів. Злочинець був досвідченим – дві судимості за плечима саме за квартирні крадіжки. У житло своєї чергової жертви він проникнув найпоширенішим і неоригінальним способом – дібрав ключі. Час вибрав вдалий – господарі були відсутні й у запасі було як мінімум кілька годин. Тому не поспішав – уважно оглянув усе приміщення. Трофеєм його стала апаратура, золото і гроші, на які злочинець наткнувся майже відразу – допомогло професійне чуття. Зібравши всі цінності, злодій, некваплячись направився з квартири.
Перед виходом побачив куртку, що висіла в шафі. Приміряв, сподобалася – у ній і пішов. Повернувшись з роботи, господар, котрий позбавився багатьох цінностей, негайно зателефонував у міліцію. Особливих надій на миттєве розкриття цього злочину в оперативників Фрунзенського райвідділу не було, але, до їхнього чималого подиву, квартирного злодія вдалося затримати майже відразу.
Як ви, напевне, здогадалися, при огляді місця була виявлена куртка зі шкірозамінника, що не належала нікому з господарів квартири. У внутрішній кишені куртки лежав…паспорт злодія.
Вранці оперативники провідали горе-злодія. Він перебував у стані ейфорії. Обдумував, куди витратити викрадені гроші, де збувати крадені речі. Гостям з міліції зловмисник був дуже здивований. А коли довідався, що сам допоміг слідчим, взагалі втратив дар мови.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору