Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 04-травня, 2006, 11:289 prov 921
Звільняють губернаторів
У четвер, 27 квітня, Кабінет Міністрів звернувся до Президента Віктора Ющенка з пропозицією звільнити глав обласних державних адміністрацій Одеської, Київської, Рівненської, Кіровоградської, Полтавської областей і Севастополя. Уряд рекомендує призначити головою Севастопольської адміністрації Михайла Єжеля, Рівненської обласної держадміністрації — Віктора Матчука і Кіровоградської адміністрації — Володимира Мовчана.
Крім того, уряд рекомендує Президентові звільнити Станіслава Аржевітіна з посади заступника міністра з питань надзвичайних ситуацій, В’ячеслава Передерія — з посади заступника міністра охорони здоров’я, Олександра Бондаря — з посади заступника голови Фонду державного майна України в зв’язку з обранням до Верховної Ради.
У СІЗО згоріли в’язні
Майже година знадобилася московським пожежникам, щоб погасити вогонь у слідчому ізоляторі “Матроська тиша”, де вранці у п’ятницю, 28 квітня, сталася пожежа.
За попередніми даними, загинули двоє осіб, це були в’язні СІЗО, зараз встановлюють їх особисті дані.
Ще четверо осіб отруїлися чадним газом. Серед них — один співробітник охорони, який виводив ув’язнених із задимленого приміщення СІЗО. Також під час локалізації пожежі постраждало і троє пожежників. Їм надали медичну допомогу на місці події, однак від госпіталізації вони відмовилися. У гасінні пожежі брало участь 15 осіб.
Фахівці припускають, що загоряння сталося в п’ятиповерховому будинку карного ізолятора на першому поверсі. Там в одній із камер утримувалися двоє божевільних. “Це приміщення обладнане спецрезиною каучукового типу”, — повідомив керівник прес-служби Федеральної служби виконання покарань РФ Олександр Сидоров. Всього в корпусі, де сталася пожежа, знаходилося біля тисячі чоловік. Зараз усі вони переведені до інших камер.
За словами родичів в’язнів, пожежа почалася через те, що в одній із камер штрафного ізолятора засуджений підпалив себе і загинув, а полум’я поширилося по будинку “Матроської тиші”.
Китай потерпає від засухи
Китай переживає серйозну засуху, і понад 10 мільйонів людей уже відчувають брак питної води.
Засухою уражена велика частина північного Китаю і південно-західна провінція Юньнань. Із середини квітня в більшій частині регіонів північного Китаю опадів практично не випадало.
Найбільше постраждали від засухи розташована навколо Пекіна провінція Хебей, автономний район Внутрішня Монголія , провінції Хейлунцзян, Цзілінь та Ляонін.
У самому Пекіні істотних опадів не було з початку року. За оцінками влади, засуха в провінції Хебей стала найсерйознішою за останні 55 років.
У Юньнані питної води бракує 3,38 мільйонам людей, від засухи потерпає чверть усіх сільськогосподарських угідь (понад 1 мільйона гектарів) у регіоні.
Мінфін КНР виділяє 100 мільйонів юанів (12,5 млн. дол.) на надання допомоги потерпілим від засухи районам. У низці регіонів північного Китаю влада готуютьється викликати штучні дощі.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору