Рівне:

Створення та просування сайтів

Луценко посадить усіх

Україна і світ 21-кві, 2005, 13:309 prov 956
Саме так, принаймні, заговорили після того, як у суботу Міністерство внутрішніх справ України через мас-медіа поширило список осіб, яких з 18 до 22 квітня чекають на допит, після чого, можливо, їм висунуть звинувачення у зловживанні владою, що у свою чергу загрожуватиме їхньому вільному пересуванню.
У суботу на допит викликали шістьох колишніх губернаторів, їхніх заступників та екс-голову Центрвиборчкому України Сергія Ківалова. За деякими даними, щодо Ківалова, МВС цікавить його робота в ЦВК і фальсифікація результатів голосування на президентських виборах. Однак, згідно з оприлюдненою офіційною версією, Ківалова викликали на допит, аби з’ясувати питання пов’язані з відчуженням частини майна Одеської юридичної академії, ректором якої він є. У переліку екс-губернаторів та їхніх заступників, яких звинувачують у зловживанні службовим становищем, фігурують прізвища екс-голів обласних адміністрацій: Київської – Анатолія Засухи, Вінницької – Віктора Коціміри, Закарпатської – Івана Різака, Херсонської – Володимира Ходаковського, Сумської – Володимира Щербаня і колишнього губернатора Черкаської області Вадима Льошенка.Згідно з офіційними даними прес-служби МВС України, Засуху запрошують у міліцію, щоб він пояснив факт незаконного використання впродовж двох років автомобілів престижних марок, які належать Головному управлінню МВС у Київській області. Коцімір свідчитиме за фактом незаконного повернення ПДВ підконтрольним йому структурам близько 3,3 мільйона гривень, Різак – за фактом тиску на деяких керівників для переказування коштів на рахунки Благодійного фонду “Розвиток Закарпаття”, Ходаковський – за фактом незаконного відчуження майна Херсонського морського коледжу на власну користь, Щербань – за фактом нецільового використання бюджетних засобів. Льошенко – за фактом незаконної реєстрації автотранспортних засобів престижних марок без сплати обов’язкових митних платежів і незаконної їхньої реєстрації в органах ДАІ.
Крім того, міліція хоче заслухати пояснення низки колишніх заступників обласних керівників, зокрема, колишнього першого заступника голови Вінницької області Андрія Дмитренка – щодо факту незаконного використання бюджетних засобів під час закупівлі медичного обладнання на шість мільйонів гривень, екс-першого заступника голови Хмельницької області Володимира Цімбалюка – щодо факту видання розпоряджень про вилучення земельних ділянок і їхнього незаконного оформлення на приватних осіб.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору