Рівне:

Створення та просування сайтів

Борису Колесникову висунуто обвинувачення

Україна і світ 14-кві, 2005, 13:509 prov 1 024
Cлідчий з особливо важливих справ Генеральної прокуратури України за участю адвоката Андрія Федура висунув обвинувачення Борису Колесникову у скоєнні злочину, передбаченого ч.4 ст.189 Кримінального кодексу України – вимога передачі чужого майна або права на майно службовою особою з використанням свого службового становища, з погрозою вбивства, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах.

За скоєння цього злочину санкція статті передбачає позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з конфіскацією майна.

Борис Колесников був затриманий 6 квітня Головним управлінням з боротьби з організованою злочинністю Міністерства внутрішніх справ України. Проти нього порушено кримінальну справу за статтею 189 частиною 4 Кримінального кодексу України за фактом вимагання. Печерський суд Києва після розгляду справи про обрання запобіжного заходу Колесникову прийняв рішення заарештувати його. Адвокат Бориса Колесникова Андрій Федур уже оскаржив в Апеляційному суді Києва арешт свого клієнта. Про це журналістам повідомив Нестор Шуфрич. Прес-служба лідера Партії регіонів Віктора Януковича повідомила, що сам Колесников також оскаржив свій арешт.

Бориса Колесникова вважають правою рукою донецького бізнесмена, президента ФК “Шахтар” Ріната Ахметова. Слідчі, які ведуть “справу Колесникова”, викликали на допит фігурантів справи, які внаслідок вимагання одержали контроль над торговим домом “Білий лебідь”. Серед них – брат Ріната Ахметова, акціонер “Білого лебедя” Ігор Ахметов. Він був викликаний на допит до Генпрокуратури 8 квітня, але на нього не з’явився. У зв’язку з цим тепер будуть допитані його родичі.

Виступаючи у Верховній Раді в четвер, 7 квітня, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що у “справі Колесникова” мають бути й інші затримання “досить відомих представників Донецької області”.

Луценко також категорично відкинув припущення про політичне підґрунтя затримання голови Донецької облради Бориса Колесникова. “Це чисто кримінальна справа”, – заявив міністр.

За матеріалами інтернет-видань сторінку підготувала Вікторія БІЛЕНЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору