Рівне:

Створення та просування сайтів

ВІКТОР МАТЧУК — ГОЛОВА ОДА

Актуально 25-травня, 2006, 16:089 prov 1 186
Минула п’ятниця для Рівненщини ознаменувалася не лише приїздом на наші терени прем’єр-міністра Юрія Єханурова, а й представленням ним нового голови облдержадміністрації. Відтепер це крісло посідатиме головний “нашоукраїнець” області Віктор Матчук.
Уже з самого ранку на майдані Просвіти поблизу обласної ради зібралося кілька десятків пікетувальників на підтримку тоді ще діючого голови ОДА Василя Червонія. У руках вони тримали плакати із лозунгами натупного змісту: “Ющенко, ти сам підписав собі вирок”, “Червоній — справжній патріот”, “Єханурова — геть, Тимошенко — прем’єр”, “Матчук – це обласний бюджет у власність “Реноме” і так далі. Втім, такий малочисельний та малоемоційний мітинг не викликав особливого зацікавлення у громадськості. Тим більше, що до завершення наради у стінах обласної ради чи то через дощ, чи з інших причин ряди пікетувальників значно порідшали.
Нарада адміністративно-господарського активу області розпочалася із зачитування Юрієм Єхануровим наказу Президента України про звільнення Василя Червонія з посади голови Рівненської ОДА і про призначення на це місце Віктора Матчука. Зачитавши звіт про свою діяльність, пан Червоній уже вкотре заявив, що за часів його головування область не зазнала краху за жодним із економічних показників. Також подякував усім тим, хто чесно працював у його команді. Втім зазначив, що як людина Президента підкоряється волі Віктора Ющенка, проте не може погодитися із неправовими формами і методами його звільнення, так само, як і з кандидатурою Віктора Матчука на посаду голови ОДА. Адже це, на його думку, суперечить основному гаслу Майдану – відділити бізнес від влади. Основні причини його звільнення, вважає Василь Червоній, варто шукати у політичній площині та у тому, що нині плетуться інтриги перед черговою зміною уряду. А ще, мовляв, Президента Ющенка дезінформували про його згоду перейти на іншу посаду.
Новопризначений голова ОДА Віктор Матчук у своєму виступі був лаконічним. Він, у першу чергу, подякував своїм попередникам Миколі Сороці, Роману Василишину, не забув і про Василя Червонія, зазначивши, що “у нас часто не співпадала думка, але і він працював на область”. Усіх присутніх пан Матчук запевнив, що за нього нікому соромно не буде. Він докладатиме усіх зусиль для того, аби Рівненщина посіла гідне місце на економічній карті України. Також голова ОДА сказав, що кадрових чисток на Рівненщині не буде, а буде лише аналіз праці службовців. Він порадив узагалі забути про таке поняття як кадрові чистки.
– Високий професіоналізм стане мірилом того, відповідає той чи інший керівник займаній посаді, – сказав Віктор Матчук.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору