Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 02-кві, 2009, 10:259 prov 1 121
У результаті нападу на поліцейську академію в Пакистані загинуло 20 осіб
У результаті нападу на тренувальний центр поліції в районі міста Лахор на сході Пакистану, скоєного 30 березня, загинуло щонайменше 20 осіб.
Співробітники МВС готувалися почати тренування, коли бойовики спочатку кинули у них кілька гранат, а потім відкрили вогонь із гвинтівок. Зав’язалася перестрілка, в результаті якої отримали поранення близько 50 поліцейських. Потім бойовики прорвалися в приміщення комплексу і сховалися в кімнатах.
Спецслужби стягнули до місця інциденту важку техніку і додаткові загони військових. Про втрати серед бойовиків, які ще знаходяться на території центру, поки нічого не повідомляється, — передає Кореспондент.

Помер відомий французький композитор Моріс Жарр
Відомий французький композитор Моріс Жарр, автор музики до більш ніж 160 фільмів, помер на 85-му році життя у Лос-Анджелесі.
Моріс Жарр, що народився у 1924 році в Ліоні, світову популярність отримав у 1962 році, написавши музику до епосу Девіда Ліна “Лоуренс Аравійський”. Ця робота принесла композитору перший з трьох Оскарів.
Моріс Жарр написав музику ще до двох фільмів Девіда Ліна – «Дочка Райана» і «Подорож до Індії». Музика до останнього принесла композитору третій Оскар після того, як отримав ще одну статуетку за фільм «Доктор Живаго».
У лютому Берлінський кінофестиваль нагородив Моріса Жарра почесним Золотим ведмедем за внесок у кінематограф, — передає Кореспондент.

Китайські хакери крали інформацію в 103 країнах світу
Канадські спеціалісти виявили в інтернеті цілу шпигунську мережу. За допомогою спеціальної програми хакери крали документи з комп’ютерів 103 країн світу. Особлива увага приділялася інформації з представництв Далай-лами. Сліди злочинців ведуть до Китаю.
У звіті, який надав газеті канадський центр Мунка, йдеться про те, що шпигунська мережа охоплювала майже 2 тисячі комп’ютерів в 103 країнах. Проте експерти не наважуються прямо говорити, що за діями інтернет-злочинців стоїть уряд Китаю.
«Ми повинні бути з цим обережнішими і враховувати те, що відбувається у прихованому від очей світі інтернет-злочинності. Клієнтами шпигунської мережі могло бути ЦРУ або російські спецслужби», — говорить член дослідницької групи центру Мунка Роберт Дейберт.
На слід шпигунів дослідники з Торонто вийшли в ході перевірки скарги, що надійшли з офісу Ддалай-лами. Представники лідера Тибету у вигнанні скаржилися, що на їхніх комп’ютерах діє непідконтрольне користувачам програмне забезпечення.
Експерти центру перевірили устаткування і вжахнувся. Програма, що діяла в мережі представництва, уважно відстежувала всі документи, що проходять через комп’ютери, з підвищеним ступенем секретності. За наказом своїх господарів вона могла включати на комп’ютерах відеокамери і звукозаписні пристрої та передавати отримані дані на потрібні адреси, — передає Кореспондент.

Білоруські військові стануть невидимками для приладів нічного бачення
Новий зразок тканини для військової форми розробили в Білорусії. Ця матерія невидима для апаратів нічного бачення. Про це повідомив заступник міністра оборони з тилу — начальник тилу Збройних сил Білорусії, генерал-майор Олександр Болігатов.
“Речовим управлінням Міноборони Білорусії спільно з одним із білоруських підприємств розроблена і виготовлена нова армована тканина з цифровим методом нанесення камуфляжного малюнка”, — повідомив Болігатов.
За його словами, це третя зміна камуфляжної тканини в білоруській армії. “За технічними характеристиками нова тканина, якій присвоєно ім’я Альфа, значно краща та міцніша, ніж попередня”, — сказав військовий. Вона “практично непомітна з прицілу нічного бачення”, — передає Кореспондент.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору