Рівне:

Створення та просування сайтів

Рецидивіст продавав зброю і наркотики, щоб заробити на хліб

Кримінал 09-кві, 2009, 13:419 prov 983
Принаймні так він виправдовувався перед Гощанськими правоохоронцями після невдалої оборудки. Діда-ділка узяли на гарячому.
Недарма кажуть, що горбатого й могила не виправить. Житель села Посягва Гощанського району Василь має піввіковий досвід «переступання» Закону. Першу «ходку» у місця не надто віддалені він зробив у 1959-у році. Йому тоді ледь виповнилося 16. А зараз Василеві 66. І він уже чи то шість, чи то сім разів опинявся за колючим дротом. Востаннє повернувся у рідне село півроку тому. І ось знову «вляпався» у кримінал.
– Звільнився я з 46-ої зони, приїхав у село, – каже пенсіонер. – А хата моя розібрана, немає де жити, немає нічого... У мене погріб лишився, заліз туди, дивлюсь: валяється обріз, ще колишній, багато років йому, раптом, опа — ще й мак. Ну та й думаю, може, комусь здам… У мене ж нема за що їсти купити.
І здав – просто у руки міліції.
– В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники карного розшуку вийшли на слід раніше судимого Василя, 43-го року народження, який півроку тому звільнився з місць позбавлення волі і мав намір продати мелену макову соломку та обріз рушниці, – розповідає перший заступник начальника Гощанського РВ УМВС України в Рівненській області Андрій Волохов. – Було отримано дозвіл на проведення оперативної закупівлі, і таким чином 27 березня ввечері у селі Посягва Гощанського району Василь був затриманий працівниками міліції після продажу ним макової соломки за 50 гривень та обрізу одноствольної мисливської рушниці – за 100.
Дід Василь каже, що раніше був судимий за різними статтями: за хуліганку, крадіжки, оборудки зі зброєю тощо… Зараз цей громадянин затриманий у порядку статті 115 Кримінально-процесуального кодексу України. Вирішується питання про його арешт. Правоохоронці порушили кримінальну справу за статтею 307 Кримінального кодексу України і вирішують питання про порушення ще однієї – за частиною 1статті 263 ККУ. Хоча не факт, що Василеві думки про повернення на зону неприємні. Там, принаймні, годують. А на волі у нього все одно нікого із рідних не лишилося, усі пішли на той світ.
Марина НОНКА,
ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору