Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 15-чер, 2006, 15:219 prov 987
Двері НАТО широко розчинені для нашої держави
Президент Парламентської асамблеї НАТО П’єр Леллюш зазначив, що рішення про вступ або невступ України до Альянсу повинен ухвалювати виключно український народ.
– Я сказав міністру закордонних справ України Борису Тарасюку, коли зустрічався з ним у Парижі кілька днів тому, що на рівні Парламентської асамблеї НАТО двері залишаються широко розчиненими, рішення про вступ або невступ має приймати український народ, – сказав він. – Якщо Президент Ющенко підтвердить проголошений курс і як тільки буде призначено новий уряд, ситуація стане зрозумілою для всіх. НАТО не зачинить дверей перед Україною, якщо вона побажає приєднатися до організації, – сказав П’єр Леллюш.

У сусідній країні вбили двох українців
У Подольському районі Московської області вбито двох робітників – громадян України. Про це повідомили у правоохоронних органах Московської області.
– Тіла двох громадян України з рубаними ранами було знайдено в селищі Красна Пахра Подольського району Московської області на території домоволодіння приватного підприємця, в недобудованій лазні, – розповіли правоохоронці.
За їх словами, за підозрою у скоєнні злочину розшукується громадянин Узбекистану.

У Сумській області виявили пташиний грип
Пташиний грип виявили в селі Піски Сумської області. У селі планують знищити усю свійську птицю, а це кілька тисяч голів. У МНС запевняють, що загрози захворіти на високопатогенний штам H5N1 у людей немає. За словами речника МНС Ігоря Кроля, пташиний грип виявлено лише в одному селі.
– Прийняли рішення, що буде вилучена і знищена уся птиця в цьому селі. Оперативний штаб планує завершити ліквідацію надзвичайної ситуації протягом однієї-двох діб. Ніякої загрози для здоров’я людей немає. В кожний селянський двір координаційна рада роздала спеціальні роз’яснювальні листівки. Також кожен двір обійшли рятувальники МНС разом із медиками, – розповів І.Кроль.

В Ірані палицями розігнали мітинг за права жінок
Близько 200 жінок зібралося 12 червня в центрі Тегерана, вимагаючи для іранських жінок рівних прав із чоловіками, а також скасування закону про полігамію, що дозволяє іранським чоловікам мати одночасно до чотирьох дружин.
Проте демонстрація, яку організувала “Партія праці і комуністів”, закінчилася менше ніж за годину після її початку: близько сотні іранських поліцейських (серед яких були і співробітниці-жінки) палицями розігнали тих, хто протестував. Відомо про одну постраждалу учасницю акції, ще 20 активісток затримали.
Іранська поліція взагалі не надто лояльна до таких заходів. Так, наприклад, 8 березня цього року варта порядку розігнала мирний мітинг активістів жіночого правозахисного руху, які зібралися в центрі столиці, щоб відзначити міжнародне жіноче свято. Деяких учасників цієї акції побили.

На Херсонщині затримали торгівців неповнолітніми
Співробітники слідчого відділу управління служби безпеки України в Херсонській області порушили кримінальну справу щодо осіб, які налагодили канал переправляння неповнолітніх громадян України за межі держави для залучення їх у секс-бізнесі.
Як повідомив керівник прес-групи УСБУ в Херсонській області Володимир Слюсаренко, зловмисники переправили неповнолітню дівчину за межі України, надавши їй підроблений загальногромадянський паспорт і проїзні документи, необхідні для перетину державного кордону. Таким чином, вони вчинили злочини, передбачені статтею 332 частини 2 і статтею 358 частини 1 Кримінального кодексу України.
Керівник прес-групи додав, що зараз особи, котрі порушили закон, перебувають під вартою та очікують вироку Суворівського районного суду Херсонської області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору