Рівне:

Створення та просування сайтів

Олександр Данильчук не любить хамства

Актуально 29-чер, 2006, 11:019 prov 996
Нещодавно під час урочистостей у музеї-заповіднику “Козацькі могили” екс-голова облдержадміністрації Василь Червоній спровокував конфлікт. Про це повідомив голова Рівненської облради Олександр Данильчук.
— Червоній захотів виступити в офіційній частині урочистого заходу, хоча за сценарієм це не було заплановано. Він спровокував конфлікт, щоб потім говорила вся Україна, який Червоній патріот. Але ж лозунгами не можна відбудувати державу, не можна штурмом вшановувати пам’ять полеглих. Коли Червоній почав брати сцену штурмом, я його просто відштовхнув, але не вдарив, — спростував інформацію про побиття екс-губернатора Олександр Данильчук. — Я не конфліктна людина, але проти хамства стриматися не можу. Тож надалі, якщо подібне повториться, долю провокаторів вирішуватимуть суди.
За словами Олександра Данильчука, на сьогодні на Рівненщині є чимало проблем. Голова облради вважає, що, в першу чергу, необхідно вирішити проблему газифікації населених пунктів, добудови та капітального ремонту шкіл, що потребує значних коштів. Для цього буде створено коородинаційну раду при голові облради, до якої ввійде керівництво облради, голови районних рад, від кожного району один сільський голова. Депутати повинні співпрацювати, а не з’ясовувати стосунки в судах. Вибори вже пройшли. Але, незважаючи на це, дехто знову прагне повернутися в 1991 рік.
— Це ж не робота, коли юридичний відділ виконавчого апарату облради кожного тижня по п’ять разів бігає в суди за позовами депутатів облради Олексіюка, Семаніва. Вони подають до суду з таких дріб’язкових питань, які не варті виїденого яйця, — зауважив Олександр Данильчук.
Голова Рівненської обласної ради також повідомив, що днями він повернувся з Києва, де вирішував питання реорганізації комунальних підприємств «Комуненергія» та «Теплотранссервіс», реструктуризації накопичених боргів та можливості ефективної підготовки до опалювального сезону. Голові облради вдалося домовитися про роботу в комісії із зазначених питань в.о. директора НАК «Нафтогаз» України з фінансової та інвестиційної діяльності Ярослава Диковицького.
— У Києві з розумінням поставилися до моєї пропозиції реструктуризувати борг «Комуненергії» і я можу сказати впевнено, що зимою ми будемо з газом, — повідомив Олександр Данильчук. — Ціни будуть високими, тому що Рівненщина забезпечена тільки частиною газу власного видобутку, це близько 18 мільярдів кубів. Водночас 44 мільярди кубів газу доводиться закуповувати.
Тому Олександр Данильчук вкотре наголосив, що газ цієї зими доведеться економити, а мешканцям Рівненщини порадив якомога краще утеплювати свої оселі.
Нагадаємо, що рішенням обласної ради «Про комунальне підприємство «Теплотранссервіс» та комунальне теплопостачальне підприємство «Комуненергія», прийнятим на другий сесії облради 16 червня 2006 року, головам обласної ради, облдержадміністрації та міському голові Рівного доручено утворити комісію з визначення шляхів реорганізації зазначених підприємств.
Наталія ЛЕВЧУН,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору