Рівне:

Створення та просування сайтів

За останній місяць подорожчали горілка, кава і туалетний папір

Україна і світ 07-травня, 2009, 15:209 prov 1 052
Одне з видань провело журналістське дослідження зміни цінової політики на окремі продукти за останній місяць.
За 30 днів свинина помітно виросла в ціні. Тепер один кілограм м’яса коштує 60-68 гривень. А ще недавно розцінки коливалися в межах 50 гривень. Проте на цінниках змінилися не тільки цифри, але й формулювання найменування товару. Тепер до вказівок, чиє це м’ясо і яка частина туші розфасована, додалася приписка — „охолоджене”.
М’ясники, які займаються обробленням туш в супермаркетах, повідомили, що ніякої спеціальної обробки м’ясо не проходить, незважаючи на галас навколо свинячого грипу. „Охолоджено” говорить про те, що м’ясо не зазнавало ніякої обробки (наприклад, копчення). Іншими словами, до реалізації знаходилося в холодильнику.
Подорожчала виключно свинина, а яловичина та курятина залишилися за колишніми цінами. Також трохи змінилася вартість ковбаси як продукту, що виробляється з м’яса.
Але якщо зростання вартості свинини можна якось виправдати, то версій, чому зросли в ціні цукор, кава і навіть туалетний папір, у покупців і продавців немає. Відзначимо, що подорожчала і горілка.
„Ймовірно, це пов’язано з травневими святами, — припускають продавці. — Адже в цей час багато людей вирушає відпочивати на природу — на шашлики. А до м’яса відмінно підходить горілка. Це подібно до того, як яйця дорожчають перед Великоднем, так і горілка на початку травня. Коли є попит, ростуть і ціни”, — пише газета.
У одному з супермаркетів Києва традиційні фасовки по 6 або 10 яєць зникли. На зміну їм прийшли великі лотки з позначкою „яйця 2 с.” Вартість одного такого яйця (воно не дуже велике) 35 копійок. Оновився асортимент і в овочевому відділі. Тепер на прилавках червоніють полуниця і редиска. Але враховуючи, що ще не полуничний сезон, то її не дуже охоче беруть. Ціна дуже висока — близько 30 гривень за маленьку коробочку.
В цілому ж цінова картина в супермаркетах не дуже змінилася за останній місяць.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору