Рівне:

Створення та просування сайтів

Богдан Бенюк учив рівненських студентів

Головна 13-травня, 2009, 16:209 prov 1 511
Завжди усміхнений і життєрадісний, народний артист Богдан Бенюк прочитав лекцію і провів майстер-клас зі студентами рівненського МЕГУ. Актори-початківці разом із метром ставили легендарну “Марусю Чурай”. Досвідчений актор підказував молодим, як би, на його думку, треба було грати ту чи іншу роль, як співати і на чому акцентувати увагу.
За своє життя народний артист України Богдан Бенюк зіграв безліч ролей, але улюблених вистав не має. Зізнається: це все одно, що любити дужче когось зі своїх дітей.
„У мене їх троє: Леся, Мар’яна і Богдан. І я їх всіх люблю. Мені однаково дорогий і „Швейк”, і рок-опера „Біла ворона”, та „Про людей і про мишей”, — каже артист.
Богдана Бенюка знають як артиста, що бере участь у виставах та художніх фільмах. Свого часу разом із другом і кумом Анатолієм Хостікоєвим „зліпили” продюсерську компанію „Бенюк і Хостікоєв”, чиї вистави у Києві і досі проходять з неодмінним аншлагом. На периферію їхати не квапляться, оскільки квитки на їхні вистави багатьом провінціалам не по кишені, на відміну від столичної публіки.
Не цурається актор і роботи телеведучим. Колись на телеканалі „СТБ” вів програму „Еники-беники”, були й інші телепроекти. Однак, останнім часом рідше працює телевізійником:
„Тепер перебираю пропозиції від телебачення. Нарешті маю змогу вибирати те, що мені найцікавіше”.
Несподіване амплуа актора – тамада на весіллях. Бенюк не приховує, що цей вид діяльності приносить йому чи не найбільше доходів, адже з театру жити важко, мистецтво акторського перевтілення і кіно не годують. Однак народний артист не до всіх іде тамадою, а тільки до тих людей, яких так чи інакше знає, в кого добре серце. А ще каже, що саме цей підробіток найважчий, адже тамада має і співати, і добре говорити, і мати задатки клоуна, щоб весілля було веселим і незабутнім. Це нелегко, бо треба бути „з таланом” в усіх жанрах.
Не пропонували народному артисту грати роль в „Тарасі Бульбі” російського режисера Володимира Бортка. Фільмі, який ще до виходу на екрани став неоднозначним в українському середовищі. Головну роль в гоголівській кінострічці віддали Богдану Сильвестровичу Ступці, якого Бенюк жартівливо величає „Богданом Сильвестровичем Сталоне”.
„Мені не пропонували роль в „Тарасі Бульбі”. Та й не запропонували б. Знаю, що Бульбу дуже хотів зіграти російський актор Олексій Прохоренко. Українським акторам потрібно передбачати наслідки таких ролей, відчувати, чи не використають їх з якоюсь недоброю метою”, — розмірковує Богдан Бенюк.
Жвавий артист завжди в русі. Перед днем у Рівному він побував на Дні міста Львова з виставою „Швейк”. За кілька днів вирушає в Мюнхен, що показати цей безсмертний комедійний шедевр німецькому глядачеві.
Сергій БАГРЯНИЙ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору