Рівне:

Створення та просування сайтів

Актуально

Газета СВ 14-травня, 2009, 15:049 prov 1 229
Мадагаскар пригрозив вислати посла США
Як повідомляє ІТАР-ТАСС із посиланням на місцеві ЗМІ, прем’єр-міністр Мадагаскару Мундза Руіндефу заявив, що посла США в Антананаріву — Нільса Маркардта — буде вислано з країни, якщо він не припинить втручатися у внутрішні справи малагасійців.
Посол відомий критичними висловлюваннями щодо перехідної адміністрації Мадагаскару, яка прийшла до влади в березні цього року. Він публічно висловлювався за повернення до конституційного правління і до проведення нових виборів уже в цьому році. Його підтримує посол ЄС Жан-Клод Буаден, який днями сказав, що зараз на Мадагаскарі немає законності.
Нагадаємо, політичне протистояння між колишнім президентом Марком Равалумананою і опозицією на Мадагаскарі загострилося у січні 2009 року. Воно вилилося у вуличні зіткнення між прихильниками опозиції і поліцією, в результаті чого загинуло більше 200 осіб.
Після того, як лояльні до опозиції військові захопили одну з резиденцій екс-глави Мадагаскару, Марк Равалуманана передав їм свої повноваження і виїхав з країни.
18 березня вищий конституційний суд Мадагаскару затвердив на посаді виконувача обов’язків президента країни лідера опозиції Ендрю Раджоеліну.

Поліція Словаччини вилучила героїн на 1,29 млн. євро
3,5 кг героїну вартістю 1 мільйон 290 тисяч євро вилучив спецпідрозділ Словацької поліції з боротьби з наркотиками. Про це повідомляє словацьке інформагентство SITA.
У ході спецоперації під кодовою назвою “Кастор” поліція затримала в Братиславі 42-річного Міхіллу Б. (прізвище затриманого не розголошується), вихідця з колишньої Югославії.
Квартиру затриманого в столиці Словаччини використовували як склад для зберігання наркотиків. Крім героїну, під час обшуку в квартирі знайшли кокаїн, а також 75 кг суміші кофеїну і парацетамолу. Наркоділку загрожує від 20 до 25 років в’язниці.
Між тим, у березні нинішнього року поліція столиці Бельгії затримала вантажівку, яка перевозила сто кілограмів героїну, і в підсумку змогла розкрити міжнародну мережу контрабанди наркотиків у Європі. Наркотики перевозилися в банках з-під фарби з подвійним дном. У машині був чистий героїн, приблизна вартість якого становила 1,5 млн. євро. Якщо б цей героїн поділили на дози і продали, то його вартість зросла б щонайменше утричі.
Крім того, в лютому австрійська поліція заарештувала двох угорців, в машині яких виявили 14 кілограмів героїну.

Житель Осло
вбив із рушниці двох жінок
В одному з передмість Осло літній норвежець вбив з рушниці двох жінок, після чого застрелився сам.Про це повідомляє AFP з посиланням на представника місцевої поліції.
Злочин стався в житловому районі на захід від норвезької столиці. За даними поліції, обох жінок вбили на вулиці на очах у декількох свідків. З їхніх слів, випустивши дві кулі в одну, невідомий потім чотирма пострілами вбив другу жертву.
Пізніше вбивцю знайшли мертвим всередині будинку, поруч з яким сталося вбивство.
Як вважає поліція, злочинець наклав на себе руки. Його особа вже відома, однак поки що правоохоронні органи відмовляються назвати ім’я.

Встановлено новий рекорд виграшу в лотереї у Європі
У Іспанії шукають людину, яка виграла 126 мільйонів євро в лотерею “EuroMillions”, пише газета The Guardian.
Вже з’ясувалося, що виграшний квиток купили в магазині в центрі Мадриду. Проте господар магазину Палома Кателейро заявив, що не пам’ятає покупця. За словами Кателейро, його магазин часто відвідують туристи, тому теоретично власником виграшного квитка може виявитися громадянин будь-якої країни. Виграш 126 мільйонів євро в лотерею — рекорд для Європи.
Власник квитка вгадав усі сім виграшних цифр. Якщо ця людина знайдеться і отримає гроші, то вона увійде до числа найбагатших людей Європи.
За 126 мільйонів євро можна купити два лайнери “Airbus 320” або 10 картин Пікассо.
Попередній європейський рекорд виграшу встановили в 2005 році. Тоді ірландка Долорес Макнамара отримала 115,6 мільйона євро.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору