Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині катастрофічно не вистачає штучних суглобів

Останні новини 15-травня, 2009, 10:299 prov 1 157
Лише 8 ендопротезів отримала Рівненщина цього року за кошти державного бюджету при потребі у 300. Про це на спільному засіданні постійних комісій обласної та міської рад з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства повідомив головний лікар центральної міської лікарні Рівного Євген Кучерук. До колег-депутатів він звернувся з пропозицією розробити окрему обласну програму надання медичної реабілітації пацієнтів із захворюваннями опорно-рухового апарату. Адже Рівненщина – єдина в Україні область, де такої програми досі немає.
За словами Євгена Кучерука, це дало б можливість збільшити фінансування з місцевих бюджетів і надію хворим на безкоштовне протезування. «Щороку лише в Обласному центрі артрології та відновного лікування, який, до речі, працює на базі міської лікарні, здійснюється 30-40 операцій зі заміни суглобів на штучні. В області ж загалом ця цифра сягає 300 операцій в рік. У той же час, у 2008 році наша і обласна лікарні отримали лише 12 ендопротезів, а цьогоріч і тогоменше - 8». За інформацією головного лікаря, вартість одного ендопротеза коливається в межах 14-40 тис.грн., і для більшості пацієнтів – це непосильна сума.
Відтак, голова постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства Віра Кобилянська запропонувала підтримати відповідні рекомендації. Зокрема, доручити управлінню охорони здоров’я облдержадміністрації спільно з відділом охорони здоров’я Рівненського міськвиконкому до кінця року розробити Обласну програму надання медичної реабілітації пацієнтів із захворюваннями опорно-рухового апарату на 2010-2015 р.р. А також підготувати звернення до голови Рівненської обласної ради та міського голови Рівного з проханням віднайти в цьогорічному бюджеті кошти на придбання ендопротезів насамперед для малозабезпечених категорій громадян, — повідомила прес-служба облради.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору