Рівне:

Створення та просування сайтів

На дубі — образ Христа

Особливий погляд 22-травня, 2009, 09:099 prov 1 069
Віднедавна дуб у затишному скверику поблизу дитячого відділення центральної районної лікарні у Хворощі став місцем паломництва сотень, тисяч жителів краю, кожен із яких прагнув на власні очі побачити те, що витворила природа чи всевишня сила: на дубі мох і кора сплели унікальний образ Спасителя.
Хтозна, чому саме на перший день цьогорічного Великодня оте диво примагнітило чіпкий погляд лаборантки клінічної лабораторії Ольги Назарук. Можливо, справді у день Світлого Христового Воскресіння її душа наповнилася благодатними імпульсами, бо близько сьомої години, коли у храмах райцентру дзвони урочисто сповіщали про торжество із торжеств, серце медпрацівниці побачило образ Ісуса Христа. Щоправда, у перші миті вона виокремила лише контури диво-людини. Це вже потім одна із пацієнток інфекційного відділення ідентифікувала образ на дереві із Творцем усього видимого і невидимого.
Стримано поставилися до несподіваного видива священики. Принаймні, вони повідомили вище духовенство про диво у Млинові і сподіваються, що ситуацію вивчатиме спеціальна комісія зі священнослужителів та науковців.
А ось краєзнавці припускають можливу прив’язку нинішньої події до часів минулої війни, адже неподалік від цього місця у 1941 році почали ховати німецьких вояків, а потім цвинтар знесли з лиця землі. Отож, мовляв, таким чином минуле дає про себе знати. Зрештою, усе це – лише припущення. А справжні корені млинівського дива знаходяться поки що за таємничою завісою.
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору