Рівне:

Створення та просування сайтів

БУТИ ЧИ НЕ БУТИ ПІДПРИЄМЦЕМ

Україна і світ 06-лип, 2006, 10:079 prov 1 011
Аби спростити нелегкий поступ українського бізнесмена на шляху до його підприємницької діяльності, ще у червні минулого року у Рівному почав діяти єдиний дозвільний центр. Адже, щоб розпочати роботу, потрібно отримати масу різноманітних чиновницьких погоджень, що самотужки підприємцю-початківцю зробити надзвичайно важко.
Як повідомив голова представництва Держкомпідприємництва в Рівненській області Микола Тарасюк, зламати цей бюрократичний механізм покликаний Закон України “Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності”, який набрав чинності кілька місяців тому. Для його виконання на Рівненщині створені єдині дозвільні центри у всіх районах та містах обласного значення.
За словами адміністратора єдиного дозвільного центру, що діє у Рівному, Людмили Кітенко, щомісяця з бажанням отримати дозволи звертається майже сотня рівненських підприємців. Принісши всі необхідні документи, через деякий час, визначений законодавством (а це 15 днів), підприємець має отримати дозвіл на ведення господарської діяльності або ж, у разі відмови, – обґрунтоване та зрозуміле пояснення причин.
Втім, незважаючи на гучну назву “єдиний”, поки що центр має право видавати лише ті дозволи, які пов’язані з будівництвом та здачею об’єкта в експлуатацію. Ціна послуг дозвільного центру, стверджує пані Кітенко, є досить помірною. А найдорожчий дозвіл пов’язаний із реконструкцією будівлі. Його вартість – 215 гривень.
Голова ради підприємців Рівненської області Олег Хомич заявив, що чиновники, користуючись системою дозволів, намагаються таким чином відібрати у підприємців частину їхніх коштів. Окрім цього, він зазначив, що нині для того, аби побудувати що-небудь на Рівненщині, необхідно майже три роки.
– Незважаючи на вимогу закону видавати дозволи протягом двох тижнів, місцеві підприємства по півроку чекають лише однієї експертизи проекту, – додав він.
Марина ДАНИЛЮК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору