Рівне:

Створення та просування сайтів

216 ВІЛ-інфікованих зареєстровано на Рівненщині у минулому році

Останні новини 26-травня, 2009, 09:339 Lobanovskiy 1 129
Про стан надання медичної допомоги хворим на СНІД в Рівненській області сьогодні йшлося на засіданні постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства.

Головний лікар комунального закладу “Обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом” Рівненської обласної ради Олена Гандзюк повідомила, що програма, згідно з якою здійснювалась профілактика ВІЛ-інфекції, лікування ВІЛ-інфікованих і хворих на СНІД, втратила свою чинність, наразі нова програма — на підписі в голови РОДА. Її планують винести на наступну сесію.
Як повідомила Олена Гандзюк, за минулий рік в Рівненській області офіційно зареєстровано 216 осіб з ВІЛ-інфекцією. В тому числі – 28 дітей, народжених ВІЛ-позитивними жінками. Слід зазначити, що 2007 року зареєстровано лише 158 осіб, яким встановлено діагноз ВІЛ-інфекція, однак тоді 33 дитини були народжені ВІЛ-позитивними матерями.
Вперше діагноз СНІД в області встановлено у 2000 році. Станом на 1 січня 2009 року в області таких хворих нараховувалося 117 осіб.
Найбільша кількість випадків встановлення діагнозу ВІЛ-інфекції – в місті Рівне (388 осіб), місті Кузнецовськ (68 осіб), а також у Дубенському (59 осіб), Костопільському (50 осіб), Здолбунівському (34 особи), Радивилівському (21 особа) та Рівненському (34 особи) районах.
За словами головного лікаря обласного центру профілактики та боротьби зі СНІДом, пріоритетним шляхом передачі інфекції і надалі лишається зараження під час спільного споживання наркотичних речовин ін’єкційним шляхом (61,7%). На другому місці – статевий шлях передачі (25%).
Звертаючись до членів постійної комісії, Олена Гандзюк зауважила, що приміщення, у якому нині перебуває обласний центр профілактики та боротьби зі СНІДом, не дозволяє ефективно реалізовувати завдання, які поставлені перед закладом. Адже центр є закладом закритого типу, тому використання приміщення іншими орендарями унеможливлює надання якісної медичної допомоги хворим на ВІЛ-інфекцію/СНІД, порушуються санітарно-гігієнічні вимоги та не дотримується конфіденційність пацієнтів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору