Рівне:

Створення та просування сайтів

Ульянченко працюватиме не так, як Балога, і відродить Нашу Україну

Суспільство 04-чер, 2009, 09:599 prov 880
Нова глава Cекретаріату Президента Віра Ульянченко нікого не викликала і не пропонувала писати заяву про звільнення.
“Мною задекларовано принципи роботи. Я дала людям можливість подумати: якщо їм підходять принципи – тоді працюємо”, – розповіла вона в інтерв’ю “Україні молодій”.
“Ми налаштовані на діалог, компроміс і єднання. Хочемо бути відкритим органом влади, хочемо об’єднувати навколо себе людей та ідеї, ми не будемо плести інтриг. Це не капітуляція перед принциповими питаннями: якщо ми говоримо про необхідність збалансованого бюджету, про необхідність мати антикризову программу. Президент не відступить від цих своїх рішень. Ми не допустимо тут слабинки. Але створювати штучні конфлікти, намагатися вести якусь підкилимну політику – це не в дусі Президента Ющенка, і це не є завданням Секретаріату”, – зазначила Віра Ульянченко.
За її словами, “треба зробити діяльність Секретаріату більш публічною, більш ініціативною. Секретаріат має бути магнітом, який би притягував ідеї та людей, які підтримують позицію Президента. Бо, в основному, суспільство розділяє погляди Віктора Ющенка. Спитайте людей, і вони підтвердять: їм хочеться жити у своїй державі, вільній та європейській, зі свободою слова і свободою вибору, з вільним бізнесом, чесними правилами гри, відкритою політикою. На цьому й базується програма Президента Ющенка. Саме він приніс в Україну свободу слова, свободу вибору. Я переконана, що суспільство підтримує цю філософію та ідеологію Президента. Секретаріат має бути відкритим для людей, які поділяють ці погляди. За перший же тиждень роботи ми одержали багато пропозицій від інтелігенції, яка відчуває загрозу національним інтересам”.
“Я точно знаю, що мільйони людей в Україні пов’язують з ім’ям Ющенка низку речей: державність, демократію, європейську інтеграцію. Тому я вважаю, що сьогодні у Віктора Ющенка нема морального права не балотуватися в Президенти. Тому що всі ці цінності ще не завойовані. Є речі, з якими можна перемагати. І є речі, заради яких треба боротися за президентство”, – заявила Віра Ульянченко.
Вона також зазначила: “Я думаю, що “Наша Україна” буде серйозною опорою Віктору Андрійовичу. Це, до речі, єдина політична сила, яка не змінює свого курсу: це ідейна партія. Ми – відкрита сила, нам не страшно показувати свої проблеми суспільству, в нас нема авторитаризму. Зараз усередині партії проходить складний процес оновлення. Ми ведемо серйозну роботу. Можливо, побачимо людей, які повернуться в партію”.
Як приклад повернення у партію для Ульянченко – Роман Безсмертний. “Свого часу Безсмертний залишив “Нашу Україну”, але тепер повернувся. Його крок сприйняли дуже схвально, бо Роман Петрович – це людина, яка була з партією на самому початку. Зараз ми займаємося реорганізацією: у нас проходить звірка в партійних рядах. Ми не хочемо мати партію на папері – нам потрібна дієва, структурована політична сила, яка має свої принципи і не є парасолькою для задоволення приватних амбіцій”.
За словами Віри Ульянченко, партія ухвалила “принципове рішення ні з ким не блокуватися”. “Ми підемо на вибори як партія. Відповідатимемо за свої вчинки та своїх депутатів. Коли створюєш блок – доводиться нести спільну відповідальність за дії інших депутатів. Це не чесно”, – сказала глава СП.
За матеріалами ЗІК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору