Рівне:

Створення та просування сайтів

До малозабезпечених – з благодійною допомогою

Актуально 04-чер, 2009, 15:009 prov 995
Моральної, а особливо матеріальної підтримки потребують насамперед люди нелегкої долі: малозабезпечені інваліди, сироти, ті, хто переступив закон і тепер, гірко каючись, відбуває покарання у в’язниці тощо. Ця категорія населення не залишається без уваги Блоку Юлії Тимошенко.
Так, минулої середи вже не вперше на Сарненщину з благодійною місією прибула радник Прем’єр-міністра України Валентина Канвішер. Вона та помічник-консультант народного депутата України Володимира Дончака, голова фракції БЮТ в райраді Микола Костецький побували в Катеринівській ВК № 46, спілкувались із персоналом та особами, які відбувають покарання, цікавились умовами їх перебування в неволі. На жаль, кризові явища в економіці не оминули й колонії. Там бракує коштів на ремонт будівель, тому Валентина Канвішер ще раніше передавала на це дві тисячі гривень благодійної допомоги. А в нинішній приїзд виділила ув’язненим кошти на придбання двох телевізорів.
Затим її автобус рушив у Степань. Разом із директором Сарненського координаційно-територіального центру соціального обслуговування малозабезпечених верств населення Ларисою Малецькою відвідали місцеве стаціонарне відділення цього закладу. Воно розташоване в старому приміщенні колишнього хірургічного відділення лікарні. У кожного з декількох десятків людей, які тут проживають, теж нелегка доля. Валентина Канвішер тепло бесідувала з пацієнтами в палатах. Інвалід І групи, поетеса Тамара Кирдій висловила бажання мати коляску, аби можна було в ці гарні травневі дні побувати надворі. Про свої біди, стан здоров’я раднику Прем’єр-міністра розповіли ветерани праці Марія Рожкевич, Арсентій Шеремет, інші підопічні центру.
А завідуючий відділенням Василь Линка сказав про найбільш гостру проблему: розширення установи на декілька кімнат, щоб розмістити в них тяжкохворих людей. Тим самим покращаться умови проживання інших мешканців так званого будинку милосердя, бо в окремих кімнатах вони тісняться по троє. Навіть у випадку інфекційного захворювання пацієнта практично ніде ізолювати. У суміжних приміщеннях будинку розташована лікарняна лабораторія, частину кімнат якої можна було б передати координаційно-територіальному центру.
Гості вручили його мешканцям понад двадцять пакунків з допомогою: одягом, білизною, солодощами… Під час зустрічі доречно прозвучала думка про те, що коляски, милиці, які були у використанні та нині вже не потрібні жителям району, можна теж передати в будинок милосердя. Його пацієнти будуть щиро вдячні за таку благодійну допомогу.
Анатолій КАРДАШ,
“СН”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору