Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 31-сер, 2006, 12:569 prov 1 129
Генпрокуратура проводить нову експертизу у справі Чорновола
Генеральна прокуратура України проводить нову експертизу в справі загибелі видатного державного і громадського діяча В`ячеслава Чорновола. Про це повідомили у прес-службі Генпрокуратури.
Там стверджують, що справу поновили ще рік тому, а зараз відбувається повторна експертиза, результати якої будуть відомі найближчим часом. Лише після цього Генпрокуратура ухвалить рішення про передачу документів до суду.
Як повідомлялося, 25 березня 1999 року голова Народного руху України В.Чорновіл і його водій загинули в автокатастрофі на трасі Бориспіль-Золотоноша. Автомобіль Чорновола зіткнувся з КамАЗом, який розвертався на дорозі.
Юрій Кравченко, який тоді очолював Міністерство внутрішніх справ, не дочекавшись попередніх результатів слідства, оголосив, що це була звичайна ДТП. Версія замаху на життя В’ячеслава Чорновола тоді не розглядалася. Водночас соратники Чорновола вважають його загибель політичним убивством.

У США розбився літак
В авіакатастрофі літака Cessna 401, яка трапилася в понеділок, 29 серпня, у лісисто-гористій місцевості біля міста Джексон (штат Кентуккі), загинуло сім осіб. Про це повідомляють місцеві ЗМІ з посиланням на джерела у Федеральній авіаційній адміністрації.
Літак піднявся в повітря з аеропорту міста Вічіта Фолз (штат Техас) і направлявся в аеропорт Хазард у Кентуккі, повідомляє місцева поліція. На борту літака знаходилося сім осіб. Стало відомо, що пілотний лист не був заповнений пілотом.
За попередніми даними, причиною падіння міг стати погодний фактор — у момент катастрофи падав дощ і було туманно.
Це вже друга за два дні авіакатастрофа в США. Як відомо, в неділю, 27 серпня, в аеропорту Лексінгтону розбився при злеті літак. Тоді загинуло 49 людей. Нова аварія трапилася всього за 160 кілометрів від цього аеропорту.

Блискавка вбила футболіста
Трагедією закінчився суботній матч однієї з аматорських футбольних ліг Данії: блискавка вдарила в 17-літнього гравця. Юнак помер вранці в понеділок, 28 серпня.
Дев’ятеро інших учасників зустрічі також одержали електричний розряд. Чотирьох із них доставили в лікарню.
У момент, коли блискавка вдарила підлітка, до кінця матчу залишалося близько 10 хвилин. Зазначимо, що в суботу через сильні дощі і грози було скасовано або перервано кілька матчів SAS-ліги — елітного дивізіону чемпіонату Данії.

Київський чиновник погорів на 150 доларах
Прокуратура Печерського району Києва порушила кримінальну справу щодо посадовця Подільської районної державної адміністрації в місті Києві.
Як повідомили у Департаменті зв’язків з громадськістю МВС України, встановлено, що цей посадовець вимагав та отримав від приватного підприємця 150 доларів США хабара за надання дозволу на розміщення торговельних точок на території Подільського району під час проведення ярмарку.
Кримінальну справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст.368 Кримінального кодексу України (одержання хабара).

хлопчик, збираючи гриби, упав на ніж
На Тернопільщині загинув 10-річний хлопчик, який, збираючи гриби, упав на ніж.
Як повідомила прес-секретар обласного прокурора Леся Долішна, інцидент трапився у селі Фещуки Кременецького району. Хлопець пішов зі старшими збирати гриби. Коли його покликала мати, він, тримаючи у руках ніж, яким зрізав гриби, побіг до неї. Однак, зачепившись за гілку, хлопець упав. При цьому випустив ножа і впав прямо на нього таким чином, що перерізав сонну артерію. Хлопець помер по дорозі в лікарню.
За відсутністю складу злочину Кременецька прокуратура кримінальну справу за цим випадком не порушувала.

Невдаха виростив 28-кілограмовий кавун
У місті Гола Пристань Херсонської області на щорічному фестивалі «Солодке диво» переміг фермер Олександр Невдаха із села Нова Збур’ївка, який виростив кавун вагою 28,6 кг. Нинішній переможець перевершив минулорічного більше, ніж на 10 кг — у 2005 році кращим був кавун вагою 18 кг.
Друге місце присудили 28-кілограмовому кавуну, який також виріс на полі під Новою Збур’ївкою. На третьому місці — кавун вагою 26,8 кг.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору