Рівне:

Створення та просування сайтів

РІЧНИЦЯ у СКОРОЧЕНОМУ ВАРІАНТІ

Актуально 31-сер, 2006, 13:029 prov 850
Святкувати 15 річницю з часу проголошення незалежної України рівняни та гості міста планували цілих чотири дні. Однак повітряна катастрофа, що сталася в небі над Донеччиною, внесла свої неочікувані корективи.
День Прапора як державне свято розпочалося з підняття жовто-синіх знамен та їх приспусканння. А концертні заходи довелося перенести на кілька днів пізніше і по-справжньому свято розгорілося в День міста.
Після ранкової Божественної літургії та подячного молебеня розпочалася святкова хода мешканців Рівного та його гостей.
Крокуючи головною вулицею міста, колона зупинилася біля пам’ятника Тарасові Шевченку, аби покласти квіти шани Великому Поетові. Далі її шлях проліг до новозведеного пам’ятника княгині Марії Несвицькій (Рівненській).
Тут відкрив урочистості з нагоди свята міста мер Рівного Віктор Чайка. З привітальним словом до рівнян та гостей міста виступили також голова облдержадміністрації Віктор Матчук і голова обласної ради Олександр Данильчук, представники духовенства. Віктор Чайка та секретар Рівненської міськради Юрій Торгун вручили відзнаки відомим людям обласного центру – спортсмену-велогонщику Сергію Гончару, просвітянці Євгенії Гладуновій та іншим. Сам же Віктор Чайка отримав звання почесного громадянина Рівного.
А потім свято розлилося сценами та майданами міста. Настрою усім додавала й серпнева сонячна погода. Тож дещо зіпсовану авіаційною трагедією програму урочистостей компенсували щирість краян і їхнє бажання ділитися своїм талантом.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору