Рівне:

Створення та просування сайтів

Уряд не змінить список українських свят

Україна і світ 07-вер, 2006, 14:469 prov 1 486
Кабінет Міністрів України не буде займатися обговоренням проекту Закону “Про державні свята”. Таку позицію висловив у понеділок в Одесі віце-прем’єр-міністр з соціальних і гуманітарних питань Дмитро Табачник.
Міністерство юстиції України розробило нову редакцію проекту Закону “Про державні свята України” і винесло його для обговорення на офіційному сайті відомства. У документі пропонується вважати державними святами історично вагомі дати, які відносяться лише до дня проголошення незалежності України.
Зокрема, День Конституції України — з нагоди прийняття Конституції України 28 червня і День національної єдності 1 грудня. Також пропонується вважати святами 22 січня — День Соборності України, 9 березня — Шевченківський день, 9 травня — День Перемоги у Великій Вітчизняній війні і 16 липня — День проголошення державного суверенітету України.
Разом з тим пропонується забрати з переліку державних свят Новий рік, Великдень, Різдво Христове, Трійцю, Міжнародний жіночий день і День солідарності трудящих.
На сьогодні в Україні відсутня законодавча база, яка б визначала поняття “свято” і “державне свято”. В Україні існує лише одне офіційно визначене державне свято — День Конституції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору