Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 07-вер, 2006, 14:489 prov 948
Мороз бачить своїм заступником бютівця
На посаду віце-спікера доцільно було б рекомендувати представника від Блоку Юлії Тимошенко, повідомив Голова Верховної Ради Олександр Мороз.
Спікер впевнений, що цю посаду потрібно віддати опозиції, і тоді забезпечення реалізації Закону про опозицію (який Верховна Рада обіцяє прийняти вже у вересні) було б більш ефективним. Однак поки, за словами Мороза, це питання ще не вирішене, і він не може коментувати шанси якихось конкретних кандидатур.
Про можливості віддати крісло віце-спікера опозиції представник Партії регіонів Микола Азаров заявляв ще в липні.
— Ми вважаємо, що посада одного віце-спікера повинна належати опозиції, і ми готові їм це запропонувати, — підкреслив він.

Верховна Рада розпочала роботу
Відкрилась друга сесія Верховної Ради України п’ятого скликання.
Як передає кореспондент УНІАН, на урочистому засіданні парламенту були присутні члени уряду на чолі з прем`єр-міністром України Віктором Януковичем, керівники обласних рад та облдержадміністрацій, центральних органів влади, голови українських судів, Генеральний прокурор Олександр Медведько, голова ЦВК Ярослав Давидович та інші високопосадовці.
Планується внести зміни до календарного плану проведення другої сесії, встановивши, що після відкриття сесії депутати на поточному тижні працюватимуть у комітетах і фракціях.
Перше пленарне засідання планується з 11 по 15 вересня.

На Полтавщині виявили пташиний грип
Управління лісового господарства Полтавської області призупинило дозвіл полювання на диких перелітних птахів у Полтавському регіоні через виявлення вірусу пташиного грипу.
Як сказано в постанові начальника управління лісового господарства Полтавської області Олександра Яреська, зокрема, вірус Н5 виявлено в результаті забору 11 проб у диких качок, контрольний відстріл яких проводився наприкінці серпня в Семенівському і Хорольскому районах Полтавської області.
На засіданні надзвичайної протиепізоотичної комісії при Полтавській обласній державній адміністрації було прийнято рішення призупинити полювання на пернату дичину, яка, на думку фахівців, занесла в регіон вірус грипу.
Також приймуть додаткові заходи безпеки з недопущення переносу захворювання на домашніх пернатих.

Загинув мисливець за крокодилами
Відомий австралійський актор, шоу-мен і один із найактивніших захисників австралійської фауни Стів Ірвін загинув під час зйомок чергового фільму про тварин. Йому було 44 роки.
Австралійський “мисливець за крокодилами”, відомий своїми живими репортажами про тваринний світ і трюками з крокодилами та зміями, загинув від удару ската-шипохвоста.
Інцидент стався на півночі австралійського штату Квінсленд, у районі міста Порт-Дуглас. Стів брав участь у зйомках фільму про підводний світ Австралії. Скат убив актора ударом в груди під час одного із занурень.

У Туреччині черговий теракт
Дві особи загинуло від вибуху бомби в кафе на південному сході Туреччини. Вибух стався в неділю о 21.00 на території відкритого кафе в місті Катак у провінції Ван. Раніше інформагентство Анатоліан повідомило, що при вибуху постраждало десять людей. Їх доставили в найближчі лікарні. За даними Анатоліану, один із загиблих — поліцейський. Бомба була закладена в контейнер для сміття.
Район надзвичайних подій оточено поліцією, ведеться розслідування. За основною версією, у парку, де звичайно відпочивають багато людей, було вчинено теракт.
Представники поліції заявляють, що, швидше за все, вибух організували бойовики сепаратистської Курдської робочої партії (КРП). Тільки цього року в ході зіткнень бойовиків з підрозділами турецької армії й у результаті диверсій КРП на південному сході країни загинуло 98 курдських екстремістів і 74 турецьких військовослужбовців.
28 серпня на курортах Туреччини — в Анталії і Мармарісі, а також Стамбулі прогриміла серія вибухів. Три особи загинуло, близько 50 одержало поранення.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору