Рівне:

Створення та просування сайтів

Пташиний грип зафіксували за 10 км від Українського кордону

Україна і світ 20-жов, 2005, 09:479 prov 959
У Румунії виявлені нові випадки передбачуваного пташиного грипу, один з них – у безпосередній близькості від кордону з Україною. Про це у вівторок, 18 жовтня, повідомив міністр сільського господарства Румунії Георге Флутур.
Вірус виявлено у лебедя, виловленого для проведення досліджень біля румунського села Розетті, що розташоване в 10 кілометрах від кордону з Україною.
Аналізи крові, взяті ще в кількох лебедів і диких качок, пійманих у районі населеного пункту Сеамурліа, також попередньо дали позитивні результати, сказав Флутур.
Минулої суботи міністерство сільського господарства Румунії оголосило про те, що виявлений раніше в країні вірус пташиного грипу відноситься до типу H5N1, найбільш небезпечного для життя людей. Саме від цього штаму в різних країнах Південно-Східної Азії вже загинуло більше 60 осіб. Пташиний грип цього типу також виявлено і в Туреччині.Тим часом в Одеській області відстрілюють перелітних птахів через загрозу зараження пташиним грипом. Про це повідомив перший заступник начальника Головного управління агропромислового розвитку Одеської обласної державної адміністрації Іван Панчишин. За його словами, це вимушений захід, який уживають з метою моніторингу перелітних птахів, які мігрують переважно з півночі Росії: тушки відстріляних особин направляють на аналізи. Відповідно до повідомлення, 10-16 жовтня в Дунайському біосферному заповіднику відстріляно більше 100 особин різних птахів.
– На щастя, у них вірусу Н5N1 не виявлено, – сказав заступник директора Дунайського біосферного заповідника Василь Федоренко. Водночас, зазначив він, перелітні птахи здійснюють зупинки також у районах сільськогосподарських угідь.
Для профілактики пташиного грипу птахоферми і птахофабрики області переведені на закритий режим роботи.
– За такого режиму всі птахи утримуються в приміщеннях, працівники проходять обов»язкову дезінфекцію, – повідомив Панчишин. За його словами, з населенням проводиться роз»яснювальна робота про запобіжні заходи і профілактику поширення захворювання.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору