Рівне:

Створення та просування сайтів

ПТАШИНИЙ ГРИП УЖЕ ПОРЯД

Актуально 27-жов, 2005, 11:059 prov 1 212
Про можливість потрапляння на територію України пташиного грипу, запобігання і профілактику цієї страшної хвороби говорили на нещодавній зустрічі із журналістами медики Рівненщини. Що ж являє собою ця страшна хвороба?
Грип птиці (Intluenza) – захворювання птахів, що характеризується пригніченням, ураженням органів дихання та травлення. Збудником хвороби є вірус, який споріднений з вірусами грипу людини, коня, свині та має унікальну здатність змінювати свою антигенну і патогенну структуру, чим може спричиняти смерть не тільки у тварин, а й у людей. Офіційна статистика наводить такі факти – з грудня 2003 по серпень 2005 року у світі зареєстровано 112 інфікованих, з них більше 60 чоловік померло. Як розповів начальник управління ветеринарної медицини в Рівненській області В»ячеслав Крижанівський, це захворювання ще не було зафіксоване на території України, але вже з»явилося у сусідніх Росії та Румунії за 10 кілометрів від кордону з Україною. Тому у зв»язку з цим було заборонено ввіз продукції птахівництва з тих країн, де були зафіксовані випадки захворювання на пташиний грип. В нашій області наразі обстежили всі пташині господарства, а їх у нас близько 12, і всі вони переведені на закритий режим роботи. Цікаво, що працівникам, які працюють у цих господарствах, заборонено тримати у себе птахів. Любителям попоїсти курочку “гриль” не слід сильно хвилюватися, якщо вони беруть м»ясо птиці у пунктах, де проводять їх ретельний огляд відповідні санепідемічні служби. А це, як відомо, на ринках та магазинах, які мають ліцензію на торгівлю м»ясом птиці.
Начальник епідеміологічного відділення Рівненської обласної СЕС Анатолій Рєзніков говорить, що потенційно в Україні може бути зараженою пташиним грипом якась перелітна птаха. Бо, перелітаючи, вони можуть переносити цей вірус на собі, але, на щастя, таких випадків офіційно ще не було зареєстровано на території України. Також порадив не допускати контакту домашніх птахів з дикими перелітними, закриваючи їх у пташниках, хлівах і на подвір»ї. Пан Рєзніков вважає, що підстав для паніки щодо можливої епідемії пташиного грипу у мешканців Рівненщини немає.
Олександр ШЕРШЕНЬ,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору