Рівне:

Створення та просування сайтів

Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет побував у новозбудованому храмі на Демидівщині

Особливий погляд 18-чер, 2009, 21:299 prov 992
На території с.Набережне (Боремельська сільська рада) Демидівського району відбулось масштабне обласне свято – фестиваль народної творчості “Волинська Трійця”, зініційоване радником Президента України, директором Інституту літератури імені Т. Г. Шевченка, академіком НАН України Миколою Жулинським, за активної підтримки якого завершується будівництво Свято-Троїцької церкви УПЦ КП.
Розпочалося свято відправленням святкової літургії в новозбудованому храмі.
Хлібом і сіллю жителі Демидівського району вітали свого земляка Миколу Жулинського, який прибув на свято, очоливши делегацію з Києва. До її складу увійшли видатні письменники, художники, архітектори, журналісти та громадські діячі, лауреати Шевченківської премії, а також друзі Миколи Жулинського (всього понад 50 осіб). Серед них: поетеса, перекладач, драматург, журналіст і громадський діяч Антонія Цвіт, український поет, перекладач, кінодраматург, громадсько-політичний діяч Іван Драч та інші.
В житті Демидівського краю та Рівненщини, цього дня сталася ще одна знаменна подія — на своїй землі жителі та гості Демидівщини вітали Його Святість Патріарха Київського та всієї Руси-України Філарета.
Патріарх Київський та всієї Руси-України Філарет відправив молебень біля фігури хреста, розташованого неподалік храму. Далі, Його Святість Патріарх звернувся із проповіддю до жителів та гостей Демидівщини. Окрім цього, церковними нагородами відзначено ряд осіб, які долучились до організації свята та будівництва храму. Зокрема, почесними нагородами було відзначено заступника голови Волинської облдержадміністрації Святослава Кравчука, голову Демидівської райдержадміністрації Олександра Башмата, голову районної ради Станіслава Грача, голову виконкому Демидівської районної організації НСНУ Леоніда Піддубного, а також членів церковної громади та меценатів, які зробили великий внесок у спорудження та облаштування храму. Окремі слова подяки звучали на адресу голів Рівненської та Волинської облдержадміністрацій Віктора Матчука та Миколи Романюка. Церковні нагороди вручав Патріарх Філарет та Митрополит Рівненський та Острозький Євсевій, який також взяв участь у святі.
Серед широкомасштабних заходів свята був фестиваль за участю художніх колективів Рівненської та Волинської областей. На спеціально спорудженій сцені неподалік храму творчі колективи, одягненні в українських традиціях, виконували патріотичні пісні, а відкрив святковий концерт народний аматорський оркестр народних інструментів Демидівського районного Будинку культури. В межах концертної програми не залишив байдужим жодне серце виступ Валерія Маренича та квартету “Явір” з Києва.
Спілкуючись із земляками, Микола Жулинський також підкреслив, що на території храму заплановано спорудити фігуру Миколи Чудотворця, макет якого згодом продемонстрував присутнім архітектор. А також пам’ятний знак жертвам голодоморів, політичних репресій в Україні, загиблим в роки війни та воїнам УПА.
В межах свята до уваги гостей представили виставку декоративно-ужиткового мистецтва та книжкову виставку. Протягом дня всі бажаючі мали змогу роздивитись та придбати унікальну вишивку, вироби з дерева та глини, прикраси зі шкіри та бісеру, різноманітні книги.
За матеріалами
прес-служби Демидівської райдержадміністрації.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору