Рівне:

Створення та просування сайтів

Млинівський технікум вийшов у лідери освіти

Актуально 03-лип, 2009, 13:189 prov 2 678
Млинівський технікум вийшов у лідери освіти


Той, хто востаннє був у Млинівському державному технікумі ветеринарної медицини років сім-вісім тому, а тепер знову завітав сюди, той, мабуть, буде шокований разючими позитивними змінами, які відбулися в навчальному закладі. Мова не тільки про очевидні естетичні перетворення у навколотехнікумівському гармонійному довкіллі, у головному корпусі. В останні роки у навчальному закладі особливу увагу приділяють підвищенню якості навчально-виховного процесу, бо тут розуміють, що на ринку праці конкурентноспроможним буде лише той фахівець, який володіє не тільки міцними знаннями і практичними навичками, але й вільно почувається у морі новітніх технологій, досягнень у царині професії. Зрозуміло, що така педагогічна стратегія приносить вагомі результати, а її нюанси та новації перебувають у полі зору дирекції, обговорюються на педагогічних нарадах, на циклових комісіях. Як результат – у щорічному рейтингу аграрних навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації за останні роки млинівчани успішно просувалися від кінця рейтингової таблиці до її верхівки. Торік їм відвели 14 місце, а цьогоріч очікують потрапити у першу п’ятірку, або, принаймні, замкнути її. Погодьтеся, що у таблиці зі ста двадцяти навчальних закладів таке просування у лідери можуть зробити лишень відчайдухи, сповна віддані улюбленій справі.
До речі, ще одне досягнення педколективу державного технікуму ветеринарної медицини вдалося звершити цьогоріч на ХХІ Міжнародній виставці-ярмарку “Агро-2009”. Млинівчани лишень учетверте взяли в ній участь, але цього року уже досягли “бронзового” результату. Зазначу, що педагоги із берегів Ікви представляли увесь західний регіон України і виявилися на висоті. У чому ж родзинка їх педагогічних новацій?
З ініціативи директора навчального закладу В’ячеслава Яцкевича було підготовлено збірку кращих досягнень технікуму із розробки та впровадження інноваційних технологій навчання, у яку ввійшли 35 робіт тридцяти двох педагогів: електронні посібники, навчальні відеофільми, робочі зошити, програмне забезпечення для практичних занять, кодопосібники, навчально-контролюючі програми, розроблені і впроваджені викладачами. Власне, за кращу продукцію, технологію та наукову розробку млинівчан журі відзначило їх медаллю Міжнародної виставки-ярмарку “Агро-2009” та Дипломом, а нагороди із рук заступника міністра агрополітики України прийняв В’ячеслав Яцкевич.
Крім того, під час виставки-ярмарку викладач технікуму Валерій Беремес провів майстер-клас із рибництва, який підготували його колеги Ірина Кича та Арсен Губиш. До того ж на виставці експонувалися навчальні і господарські досягнення учасників у царині рибництва, бджільництва, тваринництва. Відповідну експозицію, замішану на місцевому колориті із національними орнаментами, підготували і млинівчани. Як результат, до їх виробів непідробний інтерес виявила переважна більшість відвідувачів. Оглянув досягнення млинівчан і голова облдержадміністрації Віктор Матчук. Урешті, з упевненістю можна констатувати, що на освітянській карті аграрної України чітко вимальовується науково-методичний почерк дирекції і викладачів Млинівського державного технікуму ветеринарної медицини. Немає сумніву, що із їх освітянського досвіду почерпнуть грунтовні фахові знання сотні і тисячі нинішніх і майбутніх фахівців…
Віталій ТАРАСЮК,
Млинів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору