Рівне:

Створення та просування сайтів

Через відсутність 30 мільйонів вирішили не пиячити за кермом

Україна і світ 09-лип, 2009, 13:319 Lobanovskiy 816
Колегія Міністерства внутрішніх справ заявляє, що нововведення щодо збільшення припустимої норми вмісту алкоголю у крові водіїв можливе лише за умови створення відповідної матеріально-технічної та методичної бази. Про це сказано у заяві колегії МВС.

При цьому у міліції заявляють, що для того, щоб запровадити такий контроль, МВС необхідно вишукати кошти на придбання сучасних приладів для діагностики, відомих як алкотестери.
Згідно з попередніми розрахунками, для цього необхідно виділити понад 30 мільйонів гривень.
“Враховуючи нинішній рівень фінансування МВС України, придбання таких приладів є проблематичним. Також у найближчому майбутньому неможливо вишукати кошти й на створення мережі сучасних мобільних наркологічних лабораторій”, — йдеться у заяві.
Тож, підкреслюють у МВС, позиція, озвучена керівництвом департаменту ДАІ МВС, “є лише наміром та одним із можливих шляхів удосконалення чинного законодавства”.
“Зважаючи на викладені обставини, нагадуємо, що в нашій державі діє стаття ст. 130 Кодексу України “Про адміністративні правопорушення”, що передбачає покарання за керування транспортним засобом у нетверезому стані, незважаючи на кількість промілей у крові водія-правопорушника”, — сказано у заяві.
Як відомо, раніше начальник департаменту ДАІ Сергій Коломієць заявив, що ДАІ планує встановити припустиму норму вмісту алкоголю у крові водіїв на рівні 0,3 проміле.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору