Рівне:

Створення та просування сайтів

«Наша Україна» виходить з подальших переговорів

Україна і світ 15-чер, 2006, 15:199 prov 948
У зв’язку з ультимативними заявами СПУ щодо посади голови Верховної Ради України блок «Наша Україна» вважає, що подальший хід переговорів з формування коаліції є безперспективним. Про це йдеться в заяві «Нашої України», текст якої розміщено на сайті «Разом».
У документі зазначається: «Наша Українa» висловлює жаль, що особисті амбіції лідера соціалістів зруйнували переговори зі створення коаліції. Ми вважаємо, що такий крок СПУ є безвідповідальним перед українським народом».
Як повідомлялося раніше, БЮТ, “Наша Україна” і СПУ 10 червня призупинили переговори про створення коаліції. За словами керівника інформаційного департаменту “Нашої України” Тетяни Мокріді, переговори зі створення коаліції між БЮТ, “Нашою Україною” і Соцпартією призупинені через категоричну позицію соціалістів щодо посади спікера.
–– Соціалісти категорично наполягають виключно на одній позиції – щоб спікером був Олександр Мороз. “Наша Україна” наполягає на принципах, які закладені в коаліційній угоді – визнанні результатів виборів за черговим і послідовним розподілом посад відповідно до результатів виборів та виключенні з переліку розподілу тих посад, які належать компетенції президента, – сказала вона.
Того ж дня лідер БЮТ Юлія Тимошенко закликала учасників переговорів про створення коаліції повернутися за стіл переговорів.
Водночас у своєму традиційному суботньому радіозверненні до українського народу Президент України Віктор Ющенко сказав:
– Політики, які претендують бути владою і взяти на себе відповідальність за ситуацію в країні, вести непрості переговори з нашими зарубіжними сусідами і партнерами, сьогодні повинні навчитися домовлятися одне з одним.
Він також підкреслив, що шлях формування більшості політичні сили мають пройти самостійно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору