Рівне:

Слимаками смакуватимуть у Сербії

Актуально 30-авг, 2007, 20:229 prov 1 329
У середині літа Млинівське районне споживче товариство оголосило про заготівлю слимаків виноградних. Голова правління Лариса Циганюк зазначила, що равликів збирали на замовлення Рівненського заготівельно-виробничого підприємства, яке заключило договір із Сербією на їх експорт у цю республіку колишньої Югославії, де слимаків використовують як продукт харчування. Зазначу, що вперше виноградних слимаків почали заготовляти у 2000 році. Тоді, на старті третього тисячоліття, млинівські кухарі приготували цей делікатес і згодом запевняли, що на смак страва подібна до грибів. Цього року до Сербії відправили 2 тонни равликів у спеціальних пластикових ящиках із отворами для доступу повітря. Молюски можуть зберігатися живими протягом двох тижнів, до того ж тільки у прохолодному приміщенні. Одне слово, для європейців наші слимаки є продуктом харчування, а для деяких млинівчан — одним із способів заробити гроші. Особливо це стосується дітлахів, котрі були найактивнішими постачальниками м’якотілих тваринок.

Максим СМАЛЬКО,

Млинів.
Схожі новини
Створення та просування сайтів Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Календар
«    Октябрь 2020    »
ПнВтСрЧтПтСбВс
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Вгору