Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 16-лип, 2009, 09:189 prov 1 151
15-річна рівнянка Софія Ковалець виграла змагання в парному розряді на великому юнацькому турнірі з тенісу Airberlin German Juniors 2009 в Берліні першої категорії. У фіналі українсько-голландська пара Ковалець/Шрууфс (посіяні восьмими) перемогла чілійсько-колумбійський дует Коста-Мельхар/Ліцарато (п’ятий номер посіву) — 4:6, 6:1 (10:4).
На жаль, в одиночному розряді рівнянка дійшла лише до чвертьфіналу. В ньому Софія Ковалець (14 сіяна) поступилася сьомій ракетці турніру, росіянці Юлії Путинцевій — 0:6 та 2:6. На шляху до чвертьфіналу юна тенісистка здолала вісімнадцятирічну білоруску Ольгу Калодіци (7:5 та 6:1), португалку Патрісію Мартінс — 6:1 та 6:4 та німкеню (третю ракетку турніру) Сіну Хаас — 6:1 та 6:2.
***
У неділю, 12 липня, офіційний сайт ПФЛ опублікував склад груп учасників змагань у другій лізі чемпіонату України з футболу. Порівняно з минулим сезоном, кількість команд зменшилася з 35 до 26. У групі А нинішнього року поза професіональним футболом залишились “Дніпро” (Черкаси), “Нафком” (Бровари), ФК “Коростень”, “Оболонь-2” (Київ), “Княжа-2” (Щасливе). Натомість вперше зіграють ФК “Львів-2” (складений з гравців колишнього дублю ФК “Львів”) та ФК “Моршин”.
У групі А виступатимуть: 1. “Бастіон” (Іллічівськ), 2. “Буковина” (Чернівці), 3. “Верес” (Рівне), 4. “Динамо” (Хмельницький), 5. “Єдність” (Плиски), 6. “Карпати-2” (Львів), 7. ФК “Львів-2”, 8. ФК “Моршин”, 9. МФК “Миколаїв”, 10. “Нива” (Вінниця), 11. “Рось” (Біла Церква), 12. ЦСКА (Київ).
***
З 10 по 12 липня 2009 р. відбулося масове сходження на гору Говерла інвалідів–спортсменів, в кількості 44 осіб, мешканців Рівненської області. Першим зійшов на гору Говерла дворазовий паралімпійський чемпіон, заслужений майстер спорту України з футболу, чемпіон світу, Європи Ігор Косенко, за ним — майстер спорту міжнародного класу з дзюдо, учасник Паралімпійських ігор, бронзовий призер чемпіонату Європи Олександр Помінов, майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу, неодноразовий чемпіон світу Роман Куров, кандидат в майстри спорту з дзюдо, призер чемпіонатів України Валерій Довгалець, сім’ї Озарчуків, Петренків, Кирилюків та інші.
***
Лише два перенесені матчі лишається провести у першому колі чемпіонату області з футболу в першій лізі. У середу радивилівський “Сокіл” приймав рівненський “Верес-2-Штурм”, а 12 серпня той же “Верес-2-Штурм” зустрінеться зі здолбунівським “Волинь-Цементом”. Тим часом було зіграно три матчі: “ОДЕК” — “Верес-2-Штурм” — 3:0, “Сокіл” — “ОДЕК” — 0:4 та “Верес-2-Штурм” — “Ізотоп-РАЕС” — 2:5. Перемога кузнецовського “Ізотопа-РАЕС” дозволила команді вийти на друге місце у турнірній таблиці — 22 очки. З 20 рівненська “Славія” опустилася на третю сходинку. Лідирує ж у чемпіонаті березнівський “Случ” — 24. Друге коло розпочнеться 16 серпня.
***
В Острозі на тенісних кортах Національного університету ”Острозька академія” відбувся традиційний 5 міжнародний тенісний турнір ITF ”Кубок Національного університету ”Острозька академія” (OSTROH ACADEMIA CUP 2009) серед юнаків та дівчат до 18 років, участь в якому взяли 94 учасники з України, Росії, Канади, Німеччини, Казахстану, Ізраїлю, Білорусі. Переможцями змагань серед юнаків став Дмитро Мамедов (Україна), який у трьох сетах з рахунком 6:1, 3:6, 6:4 переміг першу ракетку турніру Руслана Мірошниченка (Україна). Переможницею серед дівчат стала Ганна Позніхіренко (Україна), яка у фіналі з рахунком 6:2, 7:5 перемогла ще одну українку Поліну Мовчан. Переможцями у парному розряді серед юнаків стали фаворити змагань Руслан Мірошниченко та Максим Малишев (Україна), які у вирішальному матчі були сильнішими, ніж Максим Лагутін та Дмитро Мамедов (Україна) — 6:3 та 6:2. Переможцями у парному розряді серед дівчат стали Надія Баришполець та Владислава Заносієнко (Україна), які у трьохсетовому поєдинку з рахунком 6:2, 4:6, 10:5 здолали першу сіяну пару турніру Олександру Піскун та Аліну Савчук.
***
11 липня 2009 року відбулась позачергова сесія Рівненської обласної ради, одним із питань порядку денного якої було розподіл коштів отриманих внаслідок перевиконання обласного бюджету за підсумками 6 місяців 2009 року.
Депутати обласної ради прийняли рішення виділити 1 млн. грн. на виготовлення проектно-кошторисної документація для будівництва нового спортивного комплексу обласної ДЮСШ. До складу комплексу входитиме універсальний ігровий зал, критий 50-метровий басейн, а також поряд передбачено розмістити криту льодову ковзанку, яку планують збудувати на виконання Державної цільової соціальної програми ”Хокей України”.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору