Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненщина спортивна

Спорт 23-лип, 2009, 10:039 prov 1 028
Гравець збірної України Сергій Ліщук у найближчому майбутньому може стати баскетболістом італійського “Віртуса”. Як повідомляє eurobasket.com, 27-річний українець зацікавив італійців декілька років тому. Протягом цього часу італійці стежили за грою екс-гравця “Азовмаша”. Нагадаємо, Ліщук не став продовжувати контракт з чинним чемпіоном України — маріупольським “Азовмашем”. У минулому сезоні Євроліги в середньому за гру Ліщук здобував 8,5 очка, робив 3,7 підбирання та 1,5 блок-шота.
***
З 13 по 18 липня 2009 року в містах Дупниця та Благоєвград (Болгарія) відбулися змагання Чемпіонату Європи з бейсболу серед ювеналів (юнаки 1997-1999 рр.н.), участь в якому брали команди з України, Австрії, Болгарії, Литви, Росії, Румунії, Словаччини, Туреччини, Чехії.
У складі збірної команди України брали участь рівненські спортсмени: Владислав Ромчук (Гуманітарна гімназія), Андрій Червук, Тимофій Червук, Павло Садовський, Олександр Дитковський, Володимир Огороднік, Сергій Кухар, Михайло Максимович, Суреш Шамрелюк, Віталій Головко, Віталій Ящук (всі — учні ЗОШ №8 м.Рівне). Головним тренером збірної команди України був рівнянин Володимир Судимак. Суперниками збірної команди України на груповому етапі були команди Болгарії, Росії та Словаччини.
У першій грі із господарями змагань українці в досить напруженій боротьбі перемогли господарів – команду Болгарії — з рахунком 7:6. В наступних іграх наша команда поступилась словакам з рахунком 5:14 та росіянам — 3:15. За підсумками групового етапу три команди набрали однакову кількість очок, але за додатковими показниками Україна втратила шанс поборотися за медалі.
На другому етапі (ігри за 7-9 місця) суперниками наших бейсболістів були збірні команди Туреччини та Румунії. В цих іграх українці здобули впевнені перемоги з рахунками відповідно 21:2 та 17:6 й посіли сьоме місце.
***
У суботу відбулися матчі першого попереднього етапу розіграшу Кубка України з футболу. В усіх шести поєдинках, що відбулися, перемогу святкували господарі. Три гри не відбулося: ”Титан” (Донецьк) — ”Єдність” (Плиски) — донеччан було зняти через фінансові проблеми, в іншій парі донецький ”Олімпік” не виїхав до Моршина, а хмельницьке ”Динамо” через ДТП не змогло дістатися до Гореничів. Постраждали всі гравці команди. В Рівному місцевий ”Верес” приймав команду ”Гірник-Спорт” із Комсомольська. Доля матчу вирішилпся у першому таймі. Завдяки двом влучним ударам Олександра Любара (33 та 42 хвилина) перемогу святкувала рівненська команда. Наприкінці матчу за грубий поштовх було вилучено гравця гостей.
Результати решти ігор: МФК ”Миколаїв” — ”ОЛКОМ” — 3:0, ”Бастіон” — ”Кремінь” — 2:1, ”Суми” — ”Буковина” — 2:1, ”Гірник” — ”Дніпро-75 — 2:2 (д.ч. — 2:2, 3:1 пен.), ”Шахтар” — ”Рось” — 1:0.
Жеребкування другого попереднього етапу розіграшу Кубка України відбулося у середу, 22 липня, у приміщенні ПФЛ.
***
Після наради представників двох донедавна ворогуючих таборів — ФБУ та УБЛ — було прийнято рішення про те, що в сезоні 2009-2010 буде проведено єдиний чемпіонат України з баскетболу під назвою “Суперліга”. Рішення прийняли керівники клубів на спеціальному засіданні, що відбулося 16 липня у Києві. Згідно з цим рішенням, у “Суперлізі” 2009-2010 візьмуть участь 16 клубів. Остаточний регламент нового чемпіонату розробляється, і його оприлюднять найближчим часом, повідомляє офіційний сайт ФБУ
***
Об’єднаний чемпіонат України з баскетболу рівненський “Пульсар” розпочне практично тим самим складом, яким закінчував минулий сезон. Про це в інтерв’ю офіційному сайту Суперліги заявив директор БК-93 Андрій Матусевич:
— Всі гравці, які були в команді, в тому числі й Паша Улянко, залишилися. Ми намагаємося зберегти колектив і навіть примножити. Але, ймовірно, запросимо лише одного гравця, не більше.
Цим гравцем, за словами Матусевича, має стати центровий або потужний форвард.
***
Чемпіонат дворових футбольних команд пройшов у Рівному. Змагання організував міський центр ”Спорт для всіх”. У ньому взяли участь 18 колективів з усіх мікрорайонів міста. До фіналу пробилися шість команд. Відтак переможець з’ясувався у фінальній грі між командами ”Росинка” з мікрорайону ”Боярка” та ”Марка” з вулиці Фабричної. Сильнішими виявилися футболісти ”Марки”, які перемогли ”Росинку” з рахунком 5:3.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору