Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 14-вер, 2006, 11:479 prov 874
У Севастополі висадилися війська НАТО
У вівторок у Севастополі на базі Військово-морського інституту ім. П. Нахімова розпочинається командно-штабне комп’ютерне навчання в рамках програми НАТО “Партнерство заради миру” “Кооператив Марлін — 2006”.
Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, до навчання залучено військовослужбовців з восьми країн-членів НАТО — Болгарії, Канади, Німеччини, Греції, Італії, Польщі, Словенії і Туреччини, шести країн-учасниць програми НАТО “Партнерство заради миру” — Албанії, Азербайджану, Росії, України, Хорватії, та Фінляндії, а також двох країн Середземноморського діалогу — Алжиру та Ізраїлю.
Крім того, як спостерігачі на навчаннях будуть присутні представники двох країн Стамбульської ініціативи в галузі співробітництва — Катару та Об’єднаних Арабських Еміратів.
Як зазначили в Міноборони, військова техніка та озброєння під час проведення навчання задіяні не будуть.
Командно-штабне комп’ютерне навчання триватиме до 28 вересня.

Що робитиме Янукович у Москві
22 вересня у Москві прем’єр-міністр України Віктор Янукович планує зустрітися з главою російського уряду Михайлом Фрадковим та керівництвом «Газпрому».
Про це В. Янукович заявив на прес-конференції у Луганську.
Він зазначив, що у четвер відвідає Брюссель і, можливо, відразу звідти відбуде до Москви, де вирішуватиме одне з головних питань — забезпечення України газом у цьому та наступному році.
В.Янукович повідомив, що програма його візиту до Москви ще уточнюється, але вже запланована його зустріч з прем’єр-міністром Росії М.Фрадковим та керівництвом «Газпрому». Можливо, він також зустрінеться з Президентом Російської Федерації Володимиром Путіним (Утім, згідно з анонсом на офіційному сайті Президента Росії, 22-23 вересня В.Путін перебуватиме у Франції).

З Байконуру стартувала ракета з космічною туристкою
З космодрому Байконур (Казахстан) у понеділок, 18 вересня, успішно запущено транспортний пілотований корабель “Союз ТМА-9” з екіпажем чотирнадцятої експедиції до МКС.
У її складі — російський космонавт Михайло Тюрін і американський астронавт Майкл Лопез-Алегріа.
Разом з основним екіпажем до МКС відправилася і перша космічна туристка — американка іранського походження Ансарі Анюша, яка пробуде на орбітальній станції 10 днів і повернеться на Землю з екіпажем тринадцятої експедиції.
Раніше планувалося, що в космос як турист полетить японський бізнесмен Дайсуке Еномото. Однак він так і не зможе здійснити свою мрію — місяць назад його не допустила медкомісія.
Дотепер у космосі побували троє туристів — Денніс Тіто, Марко Шаттлворт і Грегорі Олсен. Кожен з них заплатив за космічний вояж по 20 мільйонів доларів.

На танковому полігоні загинули три пастухи
У понеділок, 18 вересня, біля села Коробочкино Чугуївського району Харківської області три пастухи загинули внаслідок вибуху під час випасу череди на танковому полігоні.
Як йдеться в повідомленні Міністерства з питань надзвичайних ситуацій , о 11:00 18 вересня біля села Коробочкино на танковому полігоні Харківського інституту танкових військ Міністерства оборони України, під час випасу череди корів (АТ “Маяк”) стався вибух.

більше 100 людей поранено під час зіткнень в Угорщині
Уже більш як 100 людей, зокрема поліцейські, дістали поранення під час заворушень у Будапешті, повідомляє радіостанція «Эхо Москвы».
Зіткнення демонстрантів з поліцією тривало всю ніч. Права опозиція вимагає відставки прем`єра.
До угорської столиці продовжують прибувати додаткові сили правопорядку. Спецзагонам поліції вдалося витіснити маніфестантів з площі перед будівлею Угорського телебачення. Тим часом, багатьом з них сьогодні вночі вдалося прорватися в будівлю телецентру. Там пошкоджено устаткування на декількох поверхах. У зв`язку з цим на кілька годин було перервано мовлення державних телеканалів.
Під час штурму телецентру його учасники голосно скандували цифру «56» — на згадку про придушення радянськими військами угорського повстання в 1956 році.
Усього, за даними поліції, загальна кількість учасників акцій протесту перевищує 10 тисяч людей.
Приводом для масових безладів став запис розмови прем`єр-міністра країни Ференца Дюрчаня, який потрапив в угорські ЗМІ. На цій плівці голова уряду зізнається, що економіка країни перебуває в жалюгідному стані, а сам він брехав виборцям, аби забезпечити собі перемогу на виборах.
Сьогодні в Угорщині пройдуть екстрені засідання парламенту і Ради безпеки країни.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору