Рівне:

Створення та просування сайтів

БАРВИ РІДНОГО КРАЮ

Новини регіону 21-вер, 2006, 11:539 prov 1 699
Конкурс під такою назвою оголосили Рівненська обласна організація Національної спілки письменників України та Державне управління екоресурсів у Рівненській області.
На конкурс приймаються художні, документальні, публіцистичні твори, малюнки та світлини на природоохоронну тематику. Триватиме конкурс до 1 листопада. Твори-переможці будуть опубліковані окремою книгою, яка вийде до кінця нинішнього року у письменницькому видавництві “Азалія”.
Конкурсні роботи надсилати на адресу: 33028, м. Рівне, вул. С.Петлюри,1, видавництво “Азалія”, з поміткою “На конкурс”.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.

ЙОМУ ВИПОВНИЛОСЯ Б 70
Відомому не лише в нашому краї журналістові і письменнику Григорію Дем’янчуку 20 вересня нинішнього року виповнилося б 70 років. До цього ювілею він не дожив. Але його ім’я, як мудрого митця залишається з нами. Бо залишений ним творчий і науковий набуток – безцінний скарб, який маємо вивчати, пропагувати й берегти.
Найбільше проявив себе Григороій Дем’янчук як критик, документаліст та краєзнавець. Його книги «Барви Полісся», «Над Горинь-рікою», «Біля джерел», «Семи криниць водиця», «Високі береги Смотрича», «Щоб квітла наша земля», «Воскреслі для життя», «Олекса Стефанович», «Звідки тече та річка» та інші полюбилися читачам, стали надбанням книгарень і бібліотек. Творчість лауреата премій імені Валер’яна Поліщука, імені Авеніра Коломийця та «За відродження Волині», колишнього голови обласного літоб’єднання, редактора часопису «Волинь» і викладача Рівненського державного гуманітарного університету Григорія Де’янчука вивчається в школі. На будинку, де мешкав письменник, встановлено меморіальну дошку. Справу батька продовжують його сини. Завдяки їм нещодавно побачила світ ще одна дослідницька книга Григорія Дем’янчука.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору