Рівне:

Створення та просування сайтів

Вік свободи не бачити, або святкове пограбування

Кримінал 21-вер, 2006, 11:569 prov 963
Невесело закінчилось святкування релігійного свята кілька днів тому для 53-річного радивилівця Володимира Б., в компанії трьох знайомих у будинку жительки нашого міста Тамари В. Його добряче побили „друзі” по випивці та забрали чималу суму грошей.
Володимир нещодавно повернувся із заробітків, тож мав при собі велику суму грошей: 1620 доларів США. Їх йому привіз з Києва товариш, з яким разом заробляли на будівництві і який спеціально залишився на кілька днів у столиці, аби отримати зароблене від замовника. Передав їх Володимиру, а той мав необережність, коли компанія складалась на горілку, витягти з кишені перед присутніми повний гаманець. Його одразу запримітив один із гостей, раніше судимий за грабіж Юрій В., який тільки місяць тому вийшов із залу суду на свободу. В процесі розпивання спиртного між Володимиром та Юрієм спалахнув безпричинний конфлікт, і останній почав жорстоко лупцювати чоловіка. А що ж інші гості? Вони у сварку не втручались, господиня узагалі пішла спати, хоча була лише 17 година.
Витягнувши із гаманця потерпілого заповітні гроші, злочинець зник з будинку. Володимир звернувся за медичною допомогою у райлікарню, а сусідка зателефонувала в міліцію. Теж саме зробили і працівники приймального пункту ЦРЛ.
У травматологічне відділення одразу виїхала слідча група. Як тільки була надана необхідна медична допомога і Володимир трохи прийшов до тями, він розповів прикмети злочинця, але прізвища його не знав, лише ім’я — як і решта учасників святкування.
Тим часом Юрій, певно, й не підозрюючи, що його вже розшукують, розпоряджався чужими грішми по-своєму. 200 доларів подарував господині, ще 200 віддав таксисту, який мав його завезти в місто, аби перевести гроші у національну валюту. В той же вечір просто в таксі його затримали правоохоронці, щоправда, при собі у нього виявилось лише 900 доларів. Ще 320 він уже встиг розтратити. Але те, що його затримали оперативно, дало змогу зберегти фінанси потерпілого від остаточного зникнення.
Спочатку затриманий не зізнавався у скоєному, але під тиском доказів йому все-таки довелось це зробити. За цією справою порушено кримінальну справу за ст.186, ч.2. КК України за грабіж, вчинений повторно, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого. Знайдені кошти вилучено, вони будуть повернуті власнику.
Тож варто все-таки добре думати, з ким сідаєш за стіл. Адже чаркування з малознайомими людьми з кримінальним минулим (у цьому випадку злочинець був раніше судимий 7 разів!) нерідко закінчується пограбуванням, побиттям, а то й навіть убивством. Чи варте цього ваше здоров’я і гроші, зароблені важкою працею?
Віталій ЧУБАЄВСЬКИЙ,
начальник Радивилівського райвідділу міліції.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору