Рівне:

Створення та просування сайтів

Бетонна плита впала на школярок

Кримінал 30-лип, 2009, 09:479 prov 940
Біда трапилася в селі Мощаниця Острозького району. У ніч з суботи на неділю біля 2 години ночі дві п’ятнадцятилітні подруги, повертаючись із дискотеки, зайшли на стару автозупинку.
Чи то враженнями хотіли обмінятись, чи обговорити щось, але побалакати дівчати не встигли, бо важка плита, впавши, придавила тендітні дівочі ноги. У селі стверджують, що споруда вже давно перебувала в аварійному стані. Крик болю та відчаю пронизав нічну тишу. Незабаром прибігли сільські хлопці, які були неподалік. Але, зрозумівши, що ради самі не дадуть, покликали сусідів. Швидко звільнити дівчат з кам’яного полону не вдалося. Важку плиту зрушити з місця було нелегко, бо довжина її сягала приблизно 5 метрів. Хтось запропонував зробити підкоп і так визволити полонянок. Незабаром змучених болем дівчат забрала швидка… До Острозької ЦРЛ одна дівчинка потрапила з відкритим переломом гомілки, і її пізніше відправили до обласної лікарні, а її подруга відбулася рваною раною правої гомілки.
Дякуючи Богу, найстрашнішого не сталося. А могло ж бути таке, що аж душа холоне від однієї думки... Біди взагалі могло не бути, якби не наша безгосподарність, безвідповідальність. За безпечність зупинки в Мощаниці, як і в інших наших селах, нині ніхто конкретно не відповідає. А таких зупинок на Рівненщині і сусідніх областях не одна і не дві. Як розповіла сільський голова Мощаниці Валентина Балянда, зупинка в аварійному стані знаходилась уже давно, а рік тому в неї на швидкості в’їхав автомобіль, зруйнувавши перегородку. “Сільська рада неодноразово зверталась з усним проханням до “Острограйавтодору”, — розповідає пані Валентина, — щоб поремонтували зупинку. Адже плита там практично висіла. Але ніхто на наші прохання не реагував. І оскільки зупинка розташована в центрі села, ми її доглядали як могли – прибирали, винесли побиту після аварії цеглу. А ось поремонтувати самі не мали змоги – вона не знаходиться на нашому балансі, та й коштів таких ми не маємо”.
В “Острограйавтодорі” запевнили, що їхнє підприємство не є балансовим утримувачем ні доріг, ні зупинок, ні об’єктів автосервісу, які знаходяться на дорогах. Вони регулярно вносили свої пропозиції до вищих організацій щодо поліпшення дорожнього покриття, стану мостів, але через брак коштів наявні проблеми вирішити не вдається. Ось і трапилась біда.
Іван ГЛУШМАН,
Острог.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору